Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers bedankt!
Op zondag 8 juli genoten meerdere vrijwilligers van de zon op de Amsterdamse grachten. Helaas was niet iedereen erbij. Wij willen op deze plaats ook alle andere vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar.

Wil jij aankomend seizoen ook iets betekenen voor de club? Neem voor meer informatie over openstaande rollen contact op met het bestuur via bestuur@kvavolleybal.nl.

Dames 1 haalt de beker weer binnen!

Het is intussen al weer een tijdje geleden, maar Dames 1 heeft op 10 mei in Gouda weer laten zien wat het waard is. Na een spannende strijd deed ze wat het moest doen, namelijk winnen! Twee jaar op rij bekerkampioen worden, dat was nog nooit een team gelukt, aldus NeVoBo. Een hele prestatie dus.

De wedstrijd werd zoals altijd afgesloten met taart. Dit keer heel veel taart, waar ook alle supporters van konden meegenieten. Dank jullie wel nog voor al jullie steun, fluitsignalen, trommelgeluiden en gezang. Het heeft ons er doorheen gesleept. Naast de taart had onze Barbara voor het hele team kleine bekers laten maken. De winnaar van de bekerfinale krijgt namelijk een schaal en dat is natuurlijk wel erg merkwaardig voor een bekertoernooi. Deze kleine trofee staat nu te pronken op al onze nachtkastjes. Tenslotte is het hele festijn afgesloten met een feest in café Zuid. Daar hebben we tot in de kleine uurtjes gedanst op de foute plaatjes. Iedereen in tenue, met vlaggen of als scheidsrechter, want “WK Brazilië” was het thema. Al met al een hele geslaagde dag met veel gezelligheid, zoals het hoort bij KVA. We kijken uit naar volgend jaar. Bereid je maar voor, want die beker is weer van ons!

Een mooi eind van het seizoen

Nieuws over de hoogste twee jeugdteams. De dames van KVA XA2 wonnen hun laatste wedstrijd met met 25-18, 25-20, 25-17 en 25-19. Elke set ging best gelijk op, maar telkens zetten de onzen aan het eind door en lieten ze de Albatrosmeiden kansloos. Hiermee werden ze derde in de competitie.

 

Op een veld verderop werd het jongensteam XA1 kampioen door moeizaam 2-2 tegen West te spelen, maar dat het er in de competitie echt om had kunnen spannen lieten Luka, Roos, Chiara, Marithza, Imme en Georgia vandaag zien, als ze steeds zo consistent met zelfvertrouwen gespeeld hadden. Een ‘zinderende’ match door de servicereeksen, harde smashes en het doortasten aan het net tegen die lange tegenstanders in weergaloze ralleys; ook van ver buiten de lijnen werd de bal nog weleens wonderlijk in het spel teruggebracht!

 

KVA Heren 4: non-dutch team takes the gold

From Danny (Heren 4):

As you probably noticed, Amsterdam is a very international city. Very often you would address someone in Dutch, only to see them staring blankly at you, followed by the inevitable “Sorry, I don’t speak Dutch..” sentence. Well, Heren 4 is that someone within KVA! Our current team of 7 players include Polish, Chinese, Israeli, French and Persian players, reinforced with some Dutch – must have someone to argue with the referee, after all! Most of us discovered KVA by recommendations of older members, and then it took some friendly recommendations and some works from the coaches to finally shape this team, that started to compete in the second half of 2013/2014 season, in Heren 6 klasse B group. And looks like they did a good job too, because we just won the competition with 2 games remaining to the end of the season!

 

Dutch translation:

Zoals jullie allemaal wel is opgevallen is Amsterdam een hele internationale stad. Het gebeurt vaak genoeg dat je iemand aanspreekt en dat diegene alleen ‘I don’t speak Dutch’ weet te vertellen. Heren 4 is die persoon binnen KVA. Met onze 7 spelers hebben we een mix van Poolse, Chinese, Israelische, Franse en Perzische afkomst. Versterkt met wat Nederlands uiteraard – er moet toch iemand met de scheidsrechter kunnen ruziën! De meesten van ons hebben KVA ontdekt door aanbevelingen van andere leden, en met hulp van coaches en trainers is ons team gevormd. Begin dit jaar zijn we in de 6e klasse goed begonnen; met nog twee wedstrijden te gaan zijn we al verzekerd van het kampioenschap!

’N Klasse Apart – op naar de 2e klasse.

Door Joris

Na een seizoen 4e klasse was KVA heren 3 afgelopen seizoen weer terug in de 3e. Terug van de zomerstop begonnen de trainingen gelijk zwaar en hard samen met Heren 1 onder de bezielende leiding van Menno en Abe. Sit-ups, push-ups, suicide runs, alles werd er tegenaan gegooid om die luie zomerspieren weer fit en sterk te krijgen. Naast geklaag over dat er te weinig met een bal getraind werd leverde dit ook de nodige spierpijn op, maar uiteindelijk legde dit de basis voor heel wat moois.

De eerste wedstrijd werd nog verloren van de mannen van VVA, we moesten er weer in komen, weer wennen aan de derde klasse, maar er werd wel redelijk gespeeld. Door nog wat trainingen van Menno, en de aanwijzingen van hem tijdens de wedstrijden, begonnen we de latere wedstrijden steeds overtuigender te winnen. Al snel werden de 4-0 uitslagen aan elkaar geregen, en kregen we weer zicht op het kampioenschap, omdat VVA her en der wat punten liet liggen.

Toen sloeg het noodlot toe. Net toen we reële hoop begonnen te koesteren op die eerste plaats ging Freek door zijn enkel. Uitgeschakeld. Luttele dagen later ging Remon in een wedstrijd van Heren 1 ook door zijn enkel. Ook uitgeschakeld. En op het moment dat we met z’n allen blij waren dat we nog steeds 6 man hadden voor de wedstrijden die kwamen was er nog Loek die, je raadt het al, op een training ook door zijn enkel ging. Drie verstuikte enkels in negen dagen. Opeens leek het kampioenschap heel ver weg.

Maar door het sterke invallen van Barbara als spelverdeelster, mijn snelle omscholing door Menno en Abe naar de middenpositie (meeblokkeren is lastig!), en Jelske die zich voor de zekerheid ook nog op het formulier liet zetten, werden ook in deze samenstelling wedstrijden ‘gewoon’ gewonnen. 3-1 en 4-0.

En zo kwamen we dan op 10 december weer tegen VVA te staan. Maandagavond in het hol van de leeuw, de Blauwwit hal. De tegenstander had hun vertrouwde Duitse elftal inspeelshirts weer aan wat de sfeer al goed zette. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich de kampioen noemen. Ook wij hadden flink wat publiek, zowaar met trommels, en een extra troef in Thomas die zich voor de zekerheid op het formulier had laten zetten.

De wedstrijd ging in een roes voorbij, ik weet voornamelijk nog dat we, naar mijn gevoel, de beste wedstrijd ooit speelden, aangemoedigd door een hele meute mensen, waarvan een trommel van Mikis en het geschreeuw van Thomas me voornamelijk nog bijstaan. De eerste set wonnen we vrij spannend, en gelukkig wisten we de concentratie van die set vast te houden in de volgende sets. Na de 2-0 in sets wisten we eigenlijk al dat we dit niet meer weg gingen geven. We waren ‘in control’, geconcentreerd aan het spelen. Ballen werden aan onze kant van de grond gehaald en er aan hun kant ingerost. De 3e set was een formaliteit. 3-0, kampioenen! (Als bijzaak haalden we de 4e set ook nog binnen)

Met bubbels vertrokken we al “Schade, Deutschland, alles ist vorbei” zingend naar de douche, en daarna naar de kantine voor een feestje dat velen zich niet meer kunnen herinneren, met dank aan de pitchers die maar bleven komen. Op naar de tweede klasse!

Een rondje langs de velden: de tussenstand

Door Joris

Nu het seizoen er al bijna opzit is er toch nog net tijd voor een tussenstand van de competitie. Sommige teams zijn al klaar, sommige moeten nog een paar wedstrijden spelen. Waar staat er nog iets op het spel?

Na een goed seizoen, met een aantal spannende wedstrijden (waarvan vooral de 3-2 overwinning op De Spuyt bij zal blijven) staat Dames 1 op het moment keurig vierde in de 3e klasse, met nog een wedstrijd te spelen en uitzicht op de 3e plaats. Ook in de beker doen ze nog mee, met een wedstrijd tegen KVA Dames 2 in de 3e ronde.

Dames 2 mag op 6 december uit gaan maken tegen West! D1 wie er derde wordt in de 4e klasse, na een seizoen vol 3-1 wedstrijden, en Dames 3 doet goed mee in de 6e klasse: met nog 2 wedstrijden te gaan staan ze netjes 5e (in een poule van 7)

Heren 1 heeft het zwaar in de 1e klasse. Het is weliswaar een hele-jaars competitie, dus volgend half jaar kan alles nog recht getrokken worden, maar halverwege staan onze mannen één-na-laatste in een poule van 12, met maar 9 punten uit 11 wedstrijden. Ze kunnen onze support zeker gebruiken, dus kom ze aanmoedigen! Bijvoorbeeld op 6 december in de Verheijhal, of op 22 december in de Blauwwithal.

Helaas heeft Heren 2 het ook zwaar gehad, maar dan in de 3e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan is al duidelijk dat ze gaan degraderen naar de 4e klasse.

Heren 3 daarentegen doet het al het hele seizoen goed in de 3e klasse. Ze staan nu gedeeld 1e, met nog 1 wedstrijd te spelen tegen…de andere nr 1, VVA. Dat duel om het kampioenschap staat gepland op 10 december, om 21.00u in de Blauwwithal. Kom ze aanmoedigen! (Maar skip vooral je training niet natuurlijk)

Heren 4 heeft een mooi seizoen achter de rug in de 6e klasse, waar ze 5e zijn geworden (in een poule van 7), en Heren 5 is helaas laatste geworden in hun zesde klasse poule, maar spelen gewoon door, zoals altijd.

Kortom, voor velen een seizoen met ups en downs, maar bij sommigen ook nog veel om voor te spelen. Heren 1 en Heren 3 kunnen al jullie aanmoediging gebruiken bijvoorbeeld!

PD schema Amsterdam voorjaar 2012 bekend

Wordt jouw team dit jaar geen kampioen? Niet getreurd: voor alle KVA teams is er een mogelijkheid om toch nog te promoveren als je tweede bent geworden in de poule. Je speelt dan nog een of twee wedstrijden op woensdag 9 mei of donderdag 10 mei, in de Wethouder Verheijhal. Dames 1 en 2 moeten zorgen dat ze niet als vijfde eindigen, want dan moet er nog tegen degradatie gestreden worden. Houd voor de zekerheid deze avond(en) dus vrij in je agenda. Het schema kun je hier als PDF bestand downloaden:
PD schema Amsterdam voorjaar 2012

KVA heren 1 speelt een jaarcompetitie. Daar zijn de PD wedstrijden van woensdag 25 april t/m zaterdag 28 april 2012, maar het exacte schema is nog niet bekend. De vier nummers twee spelen samen met de twee nummers 10 uit de promotieklasse om twee plaatsen in de promotieklasse. De nummers 11 en 12 degraderen naar de 2e klasse. De vier nummers 10 spelen samen met de acht nummers 2 van de 2e klasse om vier plaatsen in de 1e klasse. De uitgebreide PD regeling van deze competitie is hier te verkrijgen:
PD regeling oud speelgebied Holland 2011-2012