Beachvolleybal voor jeugd

We mogen weer volleyballen met de jeugd! Vanaf 11 mei starten de beachvolleybaltrainingen voor de jeugd. Er gelden wel beperkingen en maatregelen. Onderaan dit bericht vind je de regels die KVA heeft opgesteld om beachvolleyballen mogelijk te maken.

Klik hier voor de trainingsindeling.

Wil je meedoen met de trainingen? Geef je dan voor 6 mei op via deze link. Na 6 mei is je plek niet gegarandeerd. Uiterlijk 9 mei maken we de trainingsindeling bekend. Aangezien we in kleine groepen trainen proberen we je zoveel mogelijk op niveau, leeftijd of met je teamgenoten te laten spelen. We moeten wel de leeftijdsscheiding van 13 jaar aanhouden.

  • Locatie: Beachvolleybalvelden op de VU Campus (De Boelenlaan 1111)
  • Tijden: Maandagavonden van 17-18u, 18-19u en 19-20u.
  • Aantal trainingen: Er wordt getraind van 11 mei tot en met 13 juli, in totaal 10 keer.
  • Kosten: 30 euro

Om veilig en verantwoord te kunnen volleyballen hebben we de volgende regels met elkaar afgesproken. We volgen hierin de adviezen vanuit het NOC*NSF en de Nevobo. Mochten er tussentijds wijzigingen zijn in het beleid van de Nevobo, NOC*NSF of de overheid, houden we jullie daarvan op de hoogte.

Even voorstellen: onze clubkadercoach

KVA is door de Gemeente Amsterdam uitgekozen om mee te doen aan de ‘proeftuin clubkadercoach’. In heel Nederland doen 55 verenigingen mee aan deze proef. Hierbij krijgen clubkadercoaches een specifieke opdracht om het ‘kader’ van de club (oftewel het bestuur, de trainers en de vrijwilligers) te begeleiden.

KVA kiest ervoor om de focus op de jeugdafdeling te leggen. De clubkadercoaches helpen jeugdtrainers en coaches bij het geven van trainingen en coachen van wedstrijden. Dat maakt sporten leuker voor iedereen!

Dit seizoen is Fiona van Diepen clubkadercoach bij KVA:

Fiona is clubkadercoach bij KVA
Fiona is clubkadercoach bij KVA.

“Ik ben op de maandag-avonden van 5 tot half 7 aanwezig bij de training om de jeugdtrainers te begelei-den. Mijn doel is om KVA verder te helpen op het gebied van kaderbegeleiding. Uiteindelijk moet de club dit zelf kunnen doen. Naast mijn opdracht bij KVA werk ik ook in de wijken en op scholen om nog meer Amsterdam-mers aan het volleyballen te krijgen.”

KVA Jeugdweekend!

Jaaa! Ook dit jaar organiseert KVA weer een fantastisch jeugdweekend. Van 14 t/m 16 juni gaan we een weekendje weg en zullen we kamperen, volleyballen, BBQ-en, en nog meer dingen die bij een leuk weekend horen. De inschrijfformulieren zijn uitgedeeld, en je kan je inschrijven t/m 1 juni.

Meer informatie en inschrijven: hier

Concept teamindeling jeugd

Voor komend seizoen is de conceptteamindeling van de CMV en de jeugd bekend. Let op, er kunnen aan het begin van het seizoen nog veranderingen worden doorgevoerd, dus houd de website goed in de gaten.

SMASH! Battles

Voor de tweede keer worden de Amsterdamse Smash! Battles bij het Olympisch stadion georganiseerd. Dit keer zal Dustin Bontrop, libero uit de eredivisie, aanwezig zijn om uitgedaagd te worden, te coachen en te scouten. Kom jij laten zien dat KVA de beste Smashers heeft? Schrijf je dan met een teamgenoot in!

Week van het sportplezier!

Deze week vieren we met KVA de week van het sportplezier. Celeste Plak, de bekende volleybalster uit het Nederlands damesteam, heeft daarover een filmpje gemaakt (klik hier). En als jij jouw sportiefste foto op social media plaatst met #sportplezier, dan maak je kans op een te gekke prijs. Dan komt het WK & EK entertainmentteam namelijk kijken bij jouw volgende wedstrijd!

Vriendjesmiddag 22 februari

Heb jij een vriendje of vriendinnetje die het ook leuk vind om te volleyballen? Neem hem/haar mee! Maandag 22 februari organiseert KVA namelijk het Vriendjestoernooi! Alle CMV-leden van KVA mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de open training. Door middel van verschillende spelletjes gericht op volleybal en balgevoel zullen de elementen van volleybal aan bod komen. Een goede introductie in de gezellige teamsport volleybal!
Datum: Maandag 22 februari 2016
Tijd: 17:00 – 18:30 uur (aanmelding is op de avond zelf)
En voor de winnaar van de dag is er een lekkere prijs!

16 januari, de jeugdbeker!

Hoe zitten het jeugdbekerkampioenschap in elkaar? Er moeten drie wedstrijden gewonnen worden, met zoveel mogelijk punten, om de finale te mogen spelen. Hier een verslagje van de wedstrijden van KVA.

De eerste wedstrijd winnen we met twee vingers in de neus. Gelukkig maar, want we zijn nog niet helemaal wakker. De tweede wedstrijd begint slecht, maar zodra we 5 minuten op weg zijn, maken we een inhaalslag en met een prachtige “voetvolley” van Kim zijn we wakker en winnen we dik. De derde wedstrijd moeten we tegen een jongensteam van Albatros. De scheidsrechter is een coach van Albatros. We gaan er uiteraard van uit dat scheidsrechters onpartijdig zijn, maar wanneer wij met 7 punten voor staan, komt de bal verkeerd terecht op de pink van Lara en ze breekt haar nagel, die aardig begint te bloeden. Het bloed druppelt op de grond en Lara zegt tegen de scheids dat ze geblesseerd is. De scheids laat haar het veld af gaan en laat, voordat ze het veld heeft kunnen verlaten het Albatros team al serveren. Iedereen is een beetje van slag en Lara moet even behandeld worden. Helaas had de scheids daar geen geduld voor en dat gaf wat onenigheid, vooral met onze coach Henk.Desondanks hebben we ons goed herpakt en hebben we Albatros dik ingemaakt.

Na een pauze volgen 2 finalewedstrijden om uit te maken wie van de drie nummers 1 kampioen zou worden.  1 keer gewonnen, 1 keer verloren… maar we waren niet de enige. Alle andere teams deden hetzelfde. Het ging dus om de punten….

Smashing, US en KVA, spannend….

Maar… KVA6 WINT MET 5 PLUSPUNTEN!!!!

Geschreven door Kim en Leonie van Sluis