Duurzaam KVA

We willen dat KVA niet alleen bekend staat als de gezelligste, maar ook als de duurzaamste club van Amsterdam! Het streven is om van KVA een CO2-neutrale vereniging te maken. Dit betekent dat we de uitstoot die wij (in)direct met volleybal veroorzaken zo veel mogelijk proberen te beperken en, waar dat niet mogelijk is, compenseren.

Zo heeft KVA de wedstrijdtenues en ander volleybalmateriaal ‘vergroend’. Via een donatie aan Trees for All hebben we 30 ton CO2 gecompenseerd voor alle 1.875 shirts, truien, broeken, jassen, ballen, tassen en karren die in de afgelopen 15 jaar door de club zijn aangeschaft. We verkennen opties voor duurzaam geproduceerde sportkleding. 

Deze website en onze andere IT-systemen (zoals de e-mailserver en online administratie) draaien op een duurzame server van Greenhost. We oriënteren ons op de overstap naar een duurzame bank om onze financiën te regelen. 

We maken onze leden bewust van de mogelijkheden die ze zelf hebben om op een duurzame manier te sporten. Zo hebben we samen vanuit huis meegedaan aan het landelijke KlimaatAlarm: door een minuut op scheidsrechtersfluitjes te blazen, riepen we op tot een verduurzaming van Nederland in het algemeen en de sportwereld in het bijzonder. Ook zoeken we de samenwerking op met andere Amsterdamse volleybalclubs om ervaringen uit te wisselen en mogelijk samen ideeën uit te voeren. 

Meedenken? Mail de duurzaamheidscommissie via duurzaam@kvavolleybal.nl.