Dames 1 haalt de beker weer binnen!

Het is intussen al weer een tijdje geleden, maar Dames 1 heeft op 10 mei in Gouda weer laten zien wat het waard is. Na een spannende strijd deed ze wat het moest doen, namelijk winnen! Twee jaar op rij bekerkampioen worden, dat was nog nooit een team gelukt, aldus NeVoBo. Een hele prestatie dus.

De wedstrijd werd zoals altijd afgesloten met taart. Dit keer heel veel taart, waar ook alle supporters van konden meegenieten. Dank jullie wel nog voor al jullie steun, fluitsignalen, trommelgeluiden en gezang. Het heeft ons er doorheen gesleept. Naast de taart had onze Barbara voor het hele team kleine bekers laten maken. De winnaar van de bekerfinale krijgt namelijk een schaal en dat is natuurlijk wel erg merkwaardig voor een bekertoernooi. Deze kleine trofee staat nu te pronken op al onze nachtkastjes. Tenslotte is het hele festijn afgesloten met een feest in café Zuid. Daar hebben we tot in de kleine uurtjes gedanst op de foute plaatjes. Iedereen in tenue, met vlaggen of als scheidsrechter, want “WK Brazilië” was het thema. Al met al een hele geslaagde dag met veel gezelligheid, zoals het hoort bij KVA. We kijken uit naar volgend jaar. Bereid je maar voor, want die beker is weer van ons!

Kneuzenteam door naar halve finale bekertoernooi

Voordat ik aan dit wedstrijdverslag begin wil ik namens het hele Dames 1 Wicher bedanken voor het fluiten. Wicher, je was onze redder in nood! En dan nu het verslag…

Dames 1 mocht woensdag 19 februari weer haar talenten showen tegen het beruchte team uit Woerden: Limes dames 3. Na wat gediscussieer over de rol van de man met de bril (was het een broer? de vriend van die lange? of toch de coach?) begon de wedstrijd dan toch echt. Onze sterlibero Dorit zat helaas aan de kant, vanwege een schouderblessure, maar vervulde de o zo belangrijke taak van “wedstrijdformulierinvuller”. Gelukkig was de rest van het team super fit: Barbara met haar vinger, Tessa met haar scheenbeen, Anne met ontstoken ogen (waar ze later zelf ook nog even lekker in prikte) en ikzelf met een doorgeklapte vinger. Een dreamteam dus! Gelukkig konden we rekenen op Colet, Dorine, Muriel, Rosa, Lara, Judith, en Tessa. En dat hebben we laten zien. Eerste set verliep prima, 25-20 gewonnen. Op het moment dat we de tweede set uit handen dreigden te verliezen, begon Loek met het grote wisselspel. Ook probeerde hij een driehoekswissel uit te voeren maar dat werd helaas niet goedgekeurd. Maar ondanks dit hele spektakel wisten we toch nog lekker de set binnen te slepen, ook al was het zeker even billenknijpen op  de bank. En dan set 3, kat in het bakkie. De dames van Limes, ook alweer een jaartje ouder, hadden het eigenlijk al opgegeven, dus dat was een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Daarna de overwinning gevierd met cake, slagroom en een drankje bij de Overkant. Al met al een hele geslaagde wedstrijd. Wij kijken uit naar de halve finale!

Ook dames 1 naar de finale schreeuwen? De halve finale vindt plaats op woensdag 12 maart 21.00 uur in Sporthal ROC bij de RAI. Alle support is welkom!

Bekertoernooi

door Jelske

Van de vijf teams die dit seizoen aan het bekertoernooi begonnen, hebben het er drie tot de derde ronde geschopt (of eigenlijk geslagen). Om te beginnen heren 3, dat het de eerste wedstrijd wel erg makkelijk had tegen De Valk uit Montfoort, 3-0. Bijna zonde van de moeite dat dat team daarvoor helemaal uit Montfoort naar De Pijp was gekomen. De tweede wedstrijd, tegen DVC in Driebruggen, was veel spannender. Er waren toen drie mannen geblesseerd, dus het was de vraag of ze wel genoeg mensen hadden om de wedstrijd te spelen. Vooral de twee mogelijke spelverdelers waren nog niet helemaal hersteld, dus vroegen ze Tomas mee. Uiteindelijk bleek Loek wel te kunnen sp(elverd)elen ondanks zijn enkel (dan maar wat minder hoog springen), dus heeft Tomas op buiten gespeeld. In de vierde set (ze stonden 2-1 voor) kwamen ze 9 punten voor, maar lieten ze DVC terugkomen en hebben ze tot het einde moeten strijden om met 28-30 toch nog de set te pakken. De volgende wedstrijd zal tegen Limes H2 uit Vleuten zijn. Die doen het niet zo goed in de 2e klasse (van de vier), dus die kunnen jullie hebben; zet ‘m op!

Ook dames 1 doet nog mee voor de beker, maar om nou te zeggen dat dat hun eigen verdienste is… nee. Het eerste team waar ze tegen moesten, kon geen van alle voorgestelde dagen, dus heeft het toen maar opgegeven. Het tweede team heeft de wedstrijd gewoon afgezegd, waarschijnlijk ook een opkomstprobleempje. Dames 1 vindt dat zelf jammer, ze hadden liever lekker gespeeld (en gewonnen natuurlijk). Want dit gaat wel heel makkelijk zo, dames 1!

Dames 2 moest wat meer moeite doen. De eerste wedstrijd, in Vleuten (zie wedstrijdverslag van deze wedstrijd), kwamen ze veel te laat en mochten ze dankzij de goedheid van Limes D2 toch nog spelen. Deze spannende wedstrijd wonnen ze met 3-1. De tweede wedstrijd, in Soesterberg, kwam Rob veel te laat, en hebben ze de wedstrijd zonder coach gespeeld. Deze wedstrijd was gelukkig minder spannend: 3-0. Deze uitwedstrijden stonden in het teken van te laat komen (door pech weliswaar).

Het is nu al zeker dat er minstens één team van K.V.A. doorgaat naar de vierde ronde, dames 1 en 2 moeten in de derde ronde namelijk tegen elkaar! Spannend…! Of niet?

Dames 2 is in ieder geval blij dat ze eindelijk een keer thuis spelen.