Block ‘n’ Roll – Amsterdams volleybalfeest – 9 juni!

Block ‘n’ Roll
Amsterdams volleybalfeest!

Het eerste Amsterdamse volleybalfeest is een feit: Block ‘n’ Roll!
Dit is in Nederland nog nooit eerder georganiseerd

Als de competitie op de velden is gestreden, sluiten we het volleybalseizoen af met meerdere volleybalverenigingen op één groot feest. Een manier om elkaar te leren kennen, te proosten met je grootste rivalen en te genieten van een feest met mensen die dezelfde passie delen.

SAVE THE DATE:
Zaterdag 9 juni om 21.00 uur
Locatie: de Atelier Amsterdam

Dit feest wil je niet missen! Bemachtig nu je ‘eerste tempo kaartje’ voor €5,-. Vis je achter het net, dan zijn er voor €10,- nog ‘tweede tempo kaarten’ beschikbaar.

Ticket link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-block-n-roll-44959051734?aff=es2

Tot 9 juni!
Ps: leeftijd 18+

LENTEKRIEBELS party – zaterdag 14 april

Is je groene outfit van St. Patrick’s Party al naar de stomerij geweest? Wij hopen van wel, want op zaterdag 14 april viert Armixtos haar eindfeest, en zo’n feest is natuurlijk niet compleet zonder een blauwe delegatie .

KVA gaat PARTYCRASHEN!!!

Het is heel simpel. Je hoeft maar op je fiets te springen en de automatische piloot aan te zetten.
Het festijn barst los vanaf 20.00 uur in de ons allen welbekende kantine van sportcentrum De Pijp.
Het thema is Lentekriebels en de dresscode “Letter G” (een groen outfit is dus prima, en circulaire economie is hip!).

We zien jullie daar!

Ameland!

Ameland
Zon, zee, strand, Ameland. Het lijkt nog zo ver weg. Maar als je bij dit legendarische weekend van 23 en 24 juni wil zijn, dan moet je nu al iets DOEN. Hieronder vind je praktische info. Waarom je mee zou gaan? Zie regel 1. Waarom nog meer? Nou wel hierom:  

* Zand valt zo lekker zacht 
* Er is nog steeds niemand de zaal uitgezet bij Jelle B. 
* Door de wind in je haar voel je je altijd zwoel als Hans Klok 
* Als je Ameland husselt krijg je Mandela, en die was cool 
* Vakantieparkhuisjehoppen is zo leuk als het klinkt 

Het belangrijkste wat er nu geregeld moet worden, is het boeken van een huisje: Roompot Boomhiemke Ameland
De huisjes zijn namelijk vaak in januari al volgeboekt, dus wees er op tijd bij!

De overige te nemen acties zoals bijvoorbeeld het huren van een fiets, of het inschrijven van je beachteam, kun je later nog regelen.

Dag 2000-7-10! 

Dag 2000-7-10! 
Soms moet je ergens even bij stil staan om het te beseffen. Zo is het ook vaak met jaren. Neem nou afgelopen jaar. Eén keer knipperen en zo’n jaar is voorbij. Twee keer knipperen en je bent meer dan de helft vergeten. Drie keer knipperen en je moet je af gaan vragen of je geen Gilles de la Tourette aan het ontwikkelen bent. 

Stilstaan, we doen het zo weinig. Behalve soms in het veld dan. En dat terwijl er zoveel mooie, bijzondere, maar ook baalmomenten zijn in een jaar. Kampioenschappen. Promoveren. Degraderen. Geblesseerd raken. Je rentree maken. Na jaren weer terug op het oude nest komen. Na jaren nog steeds op het vertrouwde nest zitten. Na een avond drinken na volleybal niet uit je nest kunnen komen. Vrijwilligerswerk. Uitjes met je vrijwilligerscommissie. Jeugdweekend. Gala. Het De Pijptoernooi. Het Spuyttoernooi. Texel. Ameland. Koos Konijn. Iets teveel drinken om normaal naar huis te kunnen fietsen. Iets te weinig drinken om Jelle B. te kunnen waarderen. Beachvolleybal. Teamuitjes. Aanmoedigingen. Fluitbeurten. Trainingen. Zweten. En natuurlijk niet te vergeten die ene rally waar de pass verkeerd lag, de setter de bal in een wanhoopspoging met de linkerpink nog nét van de vloer wist te halen, en waar jij met je laatste krachten door middel van een pancake de bal via de netband op de vloer bij de tegenstander liet belanden. Of iets in die geest. 

Het gaat wat ver om iedereen persoonlijk te bedanken. Daar is de club en het vrijwilligersbestand te groot voor. Toch wil de PR-commissie, mede namens het bestuur, jou bedanken. Ja jij ja. Want wat je rol binnen de club ook is, jij bent mede de reden dát er een club is. Wat dat betreft is KVA net een mens: we hopen dat ons bestaan nog lang, gelukkig en gezond zal zijn. En dat van jou dus ook. 

Happy new year en tot snel!

Oliebollentoernooi 2017!

Op maandag 18 december vindt het jaarlijkse oliebollentoernooi plaats in Sportcentrum De Pijp.

Voor de jeugdleden gelden de reguliere trainingstijden: 17.00 uur en 18.30 uur.
Wees op tijd om je aan te melden.

Vanaf 19.30 uur kunnen alle senioren zich aanmelden in de hal. Zorg dat je op tijd bent, zodat de wedstrijden om 20.00 uur kunnen starten.

Alle deelnemers worden ingedeeld in een gezellig mixteam en om de energievoorraad aan te vullen zijn er oliebollen en mandarijnen.

En na afloop is er uiteraard de gelegenheid voor een gezellige borrel. Ben je er ook bij?!

Oliebollentoernooi 2017 jeugd

Aanstaande maandag is alweer de laatste training voor de kerstvakantie. Voor de jeugd organiseren we het OLIEBOLLENTOERNOOI om 17.00 en 18.30 (reguliere trainingstijden). Wil je meedoen? Zorg dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent. Aanmelden kan in de zaal. Tot volgende week!

Jeugdtrainingen 11 december

Voor alle jeugdleden:
Na overleg heeft KVA besloten om haar jeugdtrainers te adviseren om de trainingen te annuleren vanwege het weer. Zij zullen dit doorgeven aan de jeugdspelers. Geef het ook aan elkaar door!

Oliebollentoernooi 18 december

Nog even en het is alweer december. Tussen alle feestdagen door zorgt KVA voor vertier met het jaarlijkse Oliebollentoernooi op maandag 18 december. We zijn in ieder geval al op zoek naar baktalent.

Dus mocht je er dit seizoen in het veld weinig van bakken… 

…pak dan je kans als oliebollenbakker en laat de vereniging genieten van jouw lekkerste oliebollen. Opgeven kan via evenementen@kvavolleybal.nl.

Jeugdbestuurslid gezocht

Hallo lieve KVA’ers, ouders en verzorgers,

Voor het jeugdbestuur van KVA zijn wij hard opzoek naar een nieuw lid. Wij zoeken ouders/verzorgers/KVA-leden die het leuk vinden om een steentje bij te dragen en een uurtje per week kunnen missen. Dit om bijvoorbeeld wedstrijden te verzetten, scheidsrechters te regelen, activiteiten op thuisspeeldagen te organiseren, maar ook de andere jeugdbestuursleden te ondersteunen. Daarnaast vergadert het jeugdbestuur één keer in de zes weken.

Wil je meer weten of heb je interesse? Dan kun je Lenneke, Taco en/of Myrthe hiervoor altijd even aanspreken. Je kunt ook een mailtje sturen naar jeugdcommissie@kvavolleybal.nl.

Stoempuh! Stoempuh! Deel 3

Wedstrijdverslagen Heren 1, dinsdag 7 november:

“Hé hé! Hé hé! Hé hé!” Deze keer zijn wij het niet die het meeste lawaai maken, maar de tegenstander. We spelen tegen Dosko heren 1, die vanuit de Stolp in Stolwijk (?) naar Amsterdam zijn gekomen voor onze tweede bekerwedstrijd. Volgens de expert analysis van Klaas voor de wedstrijd zijn het jumpers en hard hitters; strak serveren dus en een goede blokkering neerzetten.  

Het lawaai van de tegenstander werkt. Wij mogen dan buiten het veld allemaal een grote mond hebben; binnen de lijnen zijn we eerder muizen dan leeuwen en duiken we bij harde geluiden angstig in elkaar. Zo laten Loek, Menno, JW, Abe, Freek en Mike zich overrompelen. Ondanks een redelijk begin spreken de standen in de eerste twee sets boekdelen: 12-25 en 13-25. Felix, Remon en Arie kunnen alleen maar toekijken. Een dubbele wissel hier (Remon en Felix) en een defensieve wissel daar (Arie voor Freek in het achterveld) mogen niet baten. Vooral verdedigend hebben we het zwaar. Het is bijna alsof we onze sterkste verdediger onverwacht moeten missen…

Tussen de sets proberen Felix en Loek weer vuur in het spel te brengen. Er worden afspraken gemaakt over het verdedigen van de prikbal. À la Al Pacino in Any Given Sunday[1] proberen zij het team wakker te schudden. Inch by inch naar de overwinning. “Stoempuh!”

En het helpt. De derde set komen we voor het eerst in de wedstrijd serieus op voorsprong. Vrouwe Fortuna is aan onze kant. Rakelings verdedigde ballen vallen deze keer via het net precies aan hun kant op de grond in plaats van de onze. Het kan ook geen kwaad dat Arie als een soort onofficiële libero wél af en toe een bal weet te verdedigen. Door een stabielere pass kunnen we meer druk brengen in de aanval, en alles bij elkaar is dat genoeg om de set met 25-17 te pakken.

Ook de vierde set is spannend. Tot het einde gaat het gelijk op. De dubbele wissel houdt de druk op de tegenstander. 18-19 Achter. Een beetje beacher maakt de set uit met een paar welgemikte prikballen op het centrum. Helaas staat Menno aan de kant (wie had die zin verwacht in een wedstrijdverslag van heren 1?); dus Felix moet het doen. Maar de blokkering is super-alert (lees: heeft de handen boven het net) en de bal belandt bij ons op de grond. Gelukkig neemt Felix het kalmpjes op. Niks aan de hand. Als hij vlak voor de service van de tegenstander het veld weer in is gelopen kunnen we nog steeds winnen. Maar een pass-fout en een harde aanval van de tegenstander later is het klaar. Helaas; 21-25 verloren.

Terugkijkend was het een zwak begin, maar hebben we mooi teruggevochten. Er had meer in gezeten, maar we hebben ons in ieder geval niet als makke lammeren naar het slachthuis laten brengen. En in de categorie onverwachte opmerkingen: Man of the match: Abe. Mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we zeggen. Lekker gespeeld man!

Komende zaterdag komen we op de thuisspeeldag in actie tegen Wham Wham; het oude team van Mike. In onze oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen werd het nog 2-2. Kortom, het belooft een vlammende wedstrijd te worden. Komen jullie kijken?

Tot die tijd: “Stoempuh!”

[1] https://www.youtube.com/watch?v=myyWXKeBsNk