Week van de Scheidsrechter

De week van de scheidsrechter van 5 t/m 13 oktober 2019

Week van de Scheidsrechter
Van 5 t/m 13 oktober 2019 is het de Week van de Scheidsrechter

Deze week is het Week van de Scheidsrechter! Speel je een wedstrijd? Wees lief, bedank je scheids, en/of geef hem/haar een presentje. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot ook, geeft de official weer extra motivatie en energie. En aangezien scheidsrechters vrijwillig op de bok staan en soms toch heel wat te verduren krijgen, mogen zij ook wel eens in het zonnetje gezet worden!

Concept poule-indeling senioren & regio jeugd bekend

De concept poule-indelingen voor de senioren en jeugdteams in de regio zijn bekend.

Hierbij zul je zien dat we bij de dames een extra 4e klasseplek hebben verkregen. Deze plek is aangevraagd voor één van de nieuwe teams en daardoor hebben de damesteams een andere teamnaam gekregen. Hou hier dus rekening mee bij het kijken in welke poule je bent ingedeeld! (De teamindeling voor de dames vind je hier.)

Kijk snel in welke poule jij bent ingedeeld: jeugdteams in de regio, de seniorenteams in de regio en de seniorenteams in competitie Amsterdam.

Voorlopige teamindeling online

Beste leden,

De TC is afgelopen tijd hard bezig geweest om de voorlopige teamindeling voor het najaar van 2015 te vormen. Net als afgelopen tijd hebben we ook nu weer geprobeerd om op niveau en potentie in te delen. Daarnaast hebben we dit seizoen, op verzoek van de leden en in lijn met het verenigingsbeleid, waar mogelijk geprobeerd om minder focus te leggen op de hoogste teams, om zo het niveau te verdelen en op den duur een betere verdeling over de verschillende klasses te krijgen.

Let er op dat deze indeling een voorlopige teamindeling is. We zijn natuurlijk afhankelijk van eventuele nieuwe aanwas van leden en leden die toch besluiten te stoppen met volleybal (dat hopen we natuurlijk niet!). De definitieve teamindeling verwachten we half augustus te kunnen publiceren, net als de indeling met trainers en trainingstijden.

We hebben voor elk individueel lid geprobeerd om de beste teamindeling te creëren, maar uiteindelijk blijft het natuurlijk een (erg gezellige) teamsport!

De dames indeling vind je hier en de heren indeling hier.

Heb je vragen/opmerkingen over deze indelingen? De Technische Commissie (tc@kvavolleybal.nl) hoort graag van je!

Thuiswedstrijden op zaterdag?

Inmiddels is het wedstrijdschema van de senioren bekend en zullen jullie gezien hebben dat we een aantal thuisspeelzaterdagen hebben.
We hebben jullie in een eerdere nieuwsbrief en tijdens de Algemene Ledenvergadering al geïnformeerd dat we hiermee bezig zijn, maar omdat we ons kunnen voorstellen dat dat een aantal vragen bij jullie oproept willen we jullie graag uitleggen waarom we deze thuisspeelzaterdagen hebben aangevraagd.

Afgelopen jaar zijn we als vereniging flink gegroeid met op dit moment 3 CMV-teams, 5 aspiranten teams, 6 herenteams en 7 damesteams. Dit heeft als gevolg dat we vanaf dit seizoen twee trainingsavonden hebben in plaats van één en het voor de senioren niet meer mogelijk is om met alle teams op één thuisspeelavond te spelen.

Omdat we als bestuur de KVA-saamhorigheid erg belangrijk vinden hebben we als proef een aantal thuisspeelzaterdagen aangevraagd bij de Nevobo. Op deze manier kunnen alle teams op dezelfde dag spelen, is het voor de jeugd makkelijker om bij de seniorenteams te kunnen kijken en hopelijk ook zelfs minimaal één zaterdag voorafgaand aan de senioren wedstrijden te spelen. Daarnaast geeft het ons de gelegenheid om leuke evenementen rondom de thuisspeeldag (denk aan een KVA-pubquiz, KVA eindfeest, mini van de maand) te organiseren.

We hopen dat de zaterdagen een succes worden, zodat we dit komende seizoenen voort kunnen zetten. Dit betekent overigens niet dat hiermee alle donderdagen zullen vervallen. Het streven is om 1 keer in de 6 weken een zaterdag in te plannen.

Here goes KVA Heren 1

Voor de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft trok KVA heren 1 op zaterdag 13 december met spelersbus en cameraploeg (Barbara de Beer) naar Amersfoort. Daar, om half drie, was het derde team van Keistad het beoogde slachtoffer. Trainer Ed kon beschikken over een gemotiveerde en bijna complete selectie die maar wat graag de zure nasmaak van de verloren wedstrijd tegen nummer 1 (Woerden) wilde wegspoelen. Taco moest door blessureleed vanaf de kant toekijken en Felix ontbrak, maar voor het eerst sinds lange tijd kon er wel weer een beroep worden gedaan op Wouter en Menno. Met laatstgenoemde op de diagonaal kon het meegereisde publiek genieten van een ware KVA show in de eerste set. Met veel service druk, een goede verdeling en veel scorende aanvallen werd de eerste set overtuigend binnen gehaald, 16-25.

De tweede set verliep volgens een soortgelijk patroon en hoewel Keistad heren 3 zich bij vlagen probeerde te doen gelden, wist het vlaggenschip van KVA altijd op het goede moment de punten te pakken.  Ook de tweede set werd eveneens met een ruim marge gewonnen (17-25) en alles zag er uit alsof deze confrontatie uit het linker rijtje van de promotieklasse een koud kunstje zou worden voor de Cavia’s.

Met goede moed en Amsterdamse bravoure begon heren 1 aan de derde set.Deze set ontpopte zich tot een waar gevecht waarin, door onzorgvuldig spel van  KVA, de thuisploeg lang de boventoon voerde. Pas laat zagen de KVA’ers de ernst van de situatie in en begonnen ze aan een inhaalrace. Na een snoeiharde  middenaanval van Koen die onterecht ingegeven werd, wisten de bezoekers, door service druk van de benjamin en zorgvuldig spel, meerdere setpoints weg te werken. Toch was het ze niet gegund en na een bloedtollende slotfase wist heren 3 van keistad de set uit het vuur te slepen. De stand: 27-25.

Voor hangende hoofden en lange gezichten was er geen tijd, want een alles bepalende vierde set stond  op het programma. Hoewel KVA alles op alles zette, was de thuisploeg mentaal aangesterkt door het behalen van de derde set en ontketend als ze waren, kwamen ze al snel op een redelijke voorsprong. Ed bracht één van de vele duizendpoten van heren 1 in, op een door hem nog niet eerder bespeelde plek. Met Wouter op buiten kwam KVA weer dichter bij maar het mocht niet meer baten. Het thuispubliek ging er achter staan en de vierde set werd ook gewonnen door Keistad, deze keer met 25-22.

Een vijfde set, de angstgegner van KVA heren 1. In dit hele seizoen was er nog geen enkele vijfde set gewonnen en met een tegenstander die zichzelf net terug in de wedstrijd had geknokt, zou het nu zeker geen makkelijke opgave worden. Niets bleek echter minder waar. KVA begon scherp en kwam doormiddel van een goede service serie van Charley en een goede verdediging op een riante 0-7 voorsprong.  De tegenstander, die zo kort geleden nog een baken van hoop was, was gebroken en de rest van de vijfde set bleek slechts een formaliteit. De wedstrijd werd aldus gewonnen met 2-3.

Daarmee eindigt KVA heren 1 (op setcoëfficiënt) als derde met acht punten achterstand op de nummer één, die al wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het kan nog alle kanten op, maar het is goed om te weten dat KVA heren 1 meedoet voor het kampioenschap. Nu kunnen alle spelers genieten van een korte winterstop, maar spoedig zullen ze weer vol aan de bak gaan.

[Geschreven door Charley Ranzijn]

De meiden (XA5) met hun felroze sokken

De meiden van KVA 5 springen in het oog met hun felroze sokken. Vorig jaar zijn ze tot een team gesmeed door Menno, die ze de basis van het volleybal heeft bijgebracht. Hij heeft het team vorig jaar getraind en gecoacht met als beloning aan het eind van het seizoen: het kampioenschap. Dit jaar heeft Lenneke het taakje op zich genomen de meiden te trainen en dat doet ze met veel enthousiasme. Ze gaan graag naar de training terwijl dat verder weg is bij RAI en op een onhandige tijd (vrijdagavond).

Als je uitslagen bekijkt op de nevobo app lijkt het of KVA5 er weinig van bakt maar niets is minder waar. Elke wedstrijd is op het scherpst van de snede uitgespeeld met klinkende standen van 27-25 e.d maar helaas waren wij dan steeds de verliezer. Maar zaterdag 6 december is dat veranderd. In een bloedstollende wedstrijd hielden de meiden het hoofd koel. De eerste set werd verloren met 28-26 maar vervolgens waren wij een keer degene die wonnen. De tweede set begonnen we met een voorsprong, het werd zelfs 8-3 maar daarna bleef het gelijk op gaan. Er waren mooie individuele acties maar er werd vooral goed samengespeeld. De meiden bleven rustig naar elkaar passen en wisten door slimme balletjes steeds weer te scoren. Uiteindelijk werd het 25-27 in ons voordeel. De derde set wonnen we ook (18-25) . De meiden met de roze sokken hebben zeer verdiend gewonnen!

 

Een mooi eind van het seizoen

Nieuws over de hoogste twee jeugdteams. De dames van KVA XA2 wonnen hun laatste wedstrijd met met 25-18, 25-20, 25-17 en 25-19. Elke set ging best gelijk op, maar telkens zetten de onzen aan het eind door en lieten ze de Albatrosmeiden kansloos. Hiermee werden ze derde in de competitie.

 

Op een veld verderop werd het jongensteam XA1 kampioen door moeizaam 2-2 tegen West te spelen, maar dat het er in de competitie echt om had kunnen spannen lieten Luka, Roos, Chiara, Marithza, Imme en Georgia vandaag zien, als ze steeds zo consistent met zelfvertrouwen gespeeld hadden. Een ‘zinderende’ match door de servicereeksen, harde smashes en het doortasten aan het net tegen die lange tegenstanders in weergaloze ralleys; ook van ver buiten de lijnen werd de bal nog weleens wonderlijk in het spel teruggebracht!

 

KVA 1 tegen KVA 2 in de nacompetitie voor het jeugdkampioenschap 2014

De kansen liggen voor de jongens van KVA 1 het gunstigst. De meiden van KVA 2 hadden nog een appeltje te schillen, vanwege de 3-1 nederlaag in de competite (zie video op YouTube), met deze tegenstanders, die ze op de training altijd de baas zijn, zeggen ze, maar ze bleken andermaal niet tegen die bijdehante knapen opgewassen. Het spelverloop was dramatisch voor de meiden: in alle vier sets hadden ze een voorsprong bij de 20, maar … helaas voor hun, steeds trokken de jongens aan het langste eind. Waar zal het aan liggen? De meisjes spelen best goed, maar ze zijn misschien niet gewiekst genoeg. “Er zit te weinig verrassing in hun aanvalsspel,” is het commentaar van een supporter op de tribune, „kijk eens naar die jongens met hun lepe ‚samballetjes’”* De meiden verliezen de controle, er worden services gemist, ballen vallen verkeerd, en dan verliezen ze hun zelfvertrouwen.

“Zo gaat het steeds bij ons,” merkte de elfjarige benjamin Martien Kraakman na afloop glunderend op, „wij winnen op het laatst!”  Door de overwinning van KVA 1 op KVA 2 staat KVA 1 dik aan kop in deze nacompetitie van vier teams. Maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Als de meiden er voluit voor gaan en de wedstrijden tegen Albatros en West allebei met 4-0 winnen, en als de jongens hun plicht doen door West met 4-0 in te pakken, dan … zijn de jongens en de meisjes als 1 en 2 samen kampioen, toch?!

Bekijk de foto’s van de wedstrijd in een beeldmontage van Luka!
*samballetjes zijn naar Sam genoemde rotballetjes met een schijnbeweging net in het hoekje over het net gemikt.