Een rondje langs de velden: de tussenstand

Door Joris

Nu het seizoen er al bijna opzit is er toch nog net tijd voor een tussenstand van de competitie. Sommige teams zijn al klaar, sommige moeten nog een paar wedstrijden spelen. Waar staat er nog iets op het spel?

Na een goed seizoen, met een aantal spannende wedstrijden (waarvan vooral de 3-2 overwinning op De Spuyt bij zal blijven) staat Dames 1 op het moment keurig vierde in de 3e klasse, met nog een wedstrijd te spelen en uitzicht op de 3e plaats. Ook in de beker doen ze nog mee, met een wedstrijd tegen KVA Dames 2 in de 3e ronde.

Dames 2 mag op 6 december uit gaan maken tegen West! D1 wie er derde wordt in de 4e klasse, na een seizoen vol 3-1 wedstrijden, en Dames 3 doet goed mee in de 6e klasse: met nog 2 wedstrijden te gaan staan ze netjes 5e (in een poule van 7)

Heren 1 heeft het zwaar in de 1e klasse. Het is weliswaar een hele-jaars competitie, dus volgend half jaar kan alles nog recht getrokken worden, maar halverwege staan onze mannen één-na-laatste in een poule van 12, met maar 9 punten uit 11 wedstrijden. Ze kunnen onze support zeker gebruiken, dus kom ze aanmoedigen! Bijvoorbeeld op 6 december in de Verheijhal, of op 22 december in de Blauwwithal.

Helaas heeft Heren 2 het ook zwaar gehad, maar dan in de 3e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan is al duidelijk dat ze gaan degraderen naar de 4e klasse.

Heren 3 daarentegen doet het al het hele seizoen goed in de 3e klasse. Ze staan nu gedeeld 1e, met nog 1 wedstrijd te spelen tegen…de andere nr 1, VVA. Dat duel om het kampioenschap staat gepland op 10 december, om 21.00u in de Blauwwithal. Kom ze aanmoedigen! (Maar skip vooral je training niet natuurlijk)

Heren 4 heeft een mooi seizoen achter de rug in de 6e klasse, waar ze 5e zijn geworden (in een poule van 7), en Heren 5 is helaas laatste geworden in hun zesde klasse poule, maar spelen gewoon door, zoals altijd.

Kortom, voor velen een seizoen met ups en downs, maar bij sommigen ook nog veel om voor te spelen. Heren 1 en Heren 3 kunnen al jullie aanmoediging gebruiken bijvoorbeeld!

KVA Thuisspeelavond

Door Joris

Donderdag 1 november was het KVA thuisspeelavond in de Wethouder Verheijhal. Maar liefst 4 van onze teams mochten laten zien wat ze konden aan het thuispubliek dat, weliswaar niet massaal, maar toch in aardige getale, was komen opdraven ter aanmoediging van de blauwe troepen.

Om 19.00 uur was de eer aan Heren 3 om de avond te openen voor KVA. De andere twee wedstrijden hadden geen KVA-inbreng, en laten we dus hier buiten beschouwing. Onder toeziend oog van coach Menno en support van binnen én buiten de vereniging werd de eerste set door goed volleybal en doorzettingsvermogen met 25-23 gewonnen van tegenstander Armixtos. Al in de 2e set leek het dat de tegenstander gebroken was, met 25-13 als resultaat. Armixtos werd echter weer wakker en maakte van de 3e set een echte wedstrijd waarin de KVA’ers toch weer aan het langste eind trokken, nogmaals 25-23. Hierna freewheelden onze jongens in 25-15 naar de 4-0 overwinning.

Een groot aantal heren mocht gelijk door naar de wedstrijd van Heren 1, waar Remon, Loek en Arie invielen. Unicornus H1 was de tegenstander. Lelijke shirts, lelijke naam, maar volleyballen konden ze best aardig. Het werd een heel spannende wedstrijd, waarin onze mannen helaas telkens net iets te kort kwamen. Ondanks de support van velen wist Unicornus op het eind van elke set het verschil te maken. Nadat de eerste 3 sets met minimaal verschil verloren waren gegaan (22-25, 23-25, 22-25) was de wil gebroken, en met het geblesseerd uitvallen van Remon daar nog bij maakte Unicornus van de 4e set een formaliteit: 15-25. Helaas een 0-4 verlies voor Heren 1.

Heren 5 had het tegelijkertijd nog moeilijker met Xenon H3. In een niet heel spannende wedstrijd werd met 4-0 verloren, met maximaal 17 punten in een set voor onze heren.

Het positieve nieuws moest van de meiden van Dames 2 komen. In een spannende wedstrijd wonnen ze met mooi spel de eerste 3 sets, waarvan voornamelijk de 2e erg spannend was tot op het eind (25-22, 27-25, 25-18). Hierna lieten de dames echter een paar steekjes vallen waardoor ook VVA een puntje mee naar huis mocht nemen. 3-1.

Al met al was het een avond met mooie wedstrijden, spannende sets, en goed spel van KVA. Helaas leverde dat niet altijd het gewenste resultaat op. Maar met de goede sfeer van alle KVA toeschouwers was het in elk geval weer een gezellige avond.

De volgende thuisspeelavond is alweer op 15 november, wederom in de Verheijhal. Maar liefst 6 teams (H1, H2, H3, H4, D2 en D3) zullen hun kunsten vertonen. En met toeschouwers zullen ze nog beter spelen. Kom kijken, aanmoedigen, spelen en een drankje doen na afloop!