Wijziging trainingen 18 en 25 oktober

Op vrijdag 18 en 25 oktober is de sporthal ROC RAI niet beschikbaar voor trainingen. Gelukkig zijn er andere sporthallen gevonden om te trainen:

18 oktober Sporthal IJburg

Trainingen worden met een uur vervroegd, waardoor de teams op de volgende tijden trainen:
19.00-20.30 Dames 1, Dames 2, Dames 3 en Jeugd 1
20.30-22.00 Heren Hoog en Heren 3

25 oktober Sportcentrum de Pijp

Voor deze training gelden de reguliere trainingstijden:
20.00-21.30 Dames 1, Dames 2, Dames 3 en Jeugd 1
21.30-23.00 Heren Hoog en Heren 3

Het De Pijpmixtoernooi

Op zaterdag 24 oktober wordt Het De Pijpmixtoernooi gehouden in Sporthal de Pijp! Er worden alleen maar mixwedstrijden gespeeld (minimaal 2 dames in het veld) en het thema van de dag is: Mixico!

De wedstrijden worden gespeeld van 15:00 tot 19:00 uur, daarna is de prijsuitreiking en gaan we met z’n allen heerlijk eten! Het buffet wordt verzorgd door Ben Jansen. De avond eindigt met een geweldig feest met een super DJ!

Meer informatie en het aanmeldformulier staat op de website.

Wij hebben er zin in! Jullie ook?

Concept poule-indeling senioren & regio jeugd bekend

De concept poule-indelingen voor de senioren en jeugdteams in de regio zijn bekend.

Hierbij zul je zien dat we bij de dames een extra 4e klasseplek hebben verkregen. Deze plek is aangevraagd voor één van de nieuwe teams en daardoor hebben de damesteams een andere teamnaam gekregen. Hou hier dus rekening mee bij het kijken in welke poule je bent ingedeeld! (De teamindeling voor de dames vind je hier.)

Kijk snel in welke poule jij bent ingedeeld: jeugdteams in de regio, de seniorenteams in de regio en de seniorenteams in competitie Amsterdam.

Dames 1 haalt de beker weer binnen!

Het is intussen al weer een tijdje geleden, maar Dames 1 heeft op 10 mei in Gouda weer laten zien wat het waard is. Na een spannende strijd deed ze wat het moest doen, namelijk winnen! Twee jaar op rij bekerkampioen worden, dat was nog nooit een team gelukt, aldus NeVoBo. Een hele prestatie dus.

De wedstrijd werd zoals altijd afgesloten met taart. Dit keer heel veel taart, waar ook alle supporters van konden meegenieten. Dank jullie wel nog voor al jullie steun, fluitsignalen, trommelgeluiden en gezang. Het heeft ons er doorheen gesleept. Naast de taart had onze Barbara voor het hele team kleine bekers laten maken. De winnaar van de bekerfinale krijgt namelijk een schaal en dat is natuurlijk wel erg merkwaardig voor een bekertoernooi. Deze kleine trofee staat nu te pronken op al onze nachtkastjes. Tenslotte is het hele festijn afgesloten met een feest in café Zuid. Daar hebben we tot in de kleine uurtjes gedanst op de foute plaatjes. Iedereen in tenue, met vlaggen of als scheidsrechter, want “WK Brazilië” was het thema. Al met al een hele geslaagde dag met veel gezelligheid, zoals het hoort bij KVA. We kijken uit naar volgend jaar. Bereid je maar voor, want die beker is weer van ons!

Kneuzenteam door naar halve finale bekertoernooi

Voordat ik aan dit wedstrijdverslag begin wil ik namens het hele Dames 1 Wicher bedanken voor het fluiten. Wicher, je was onze redder in nood! En dan nu het verslag…

Dames 1 mocht woensdag 19 februari weer haar talenten showen tegen het beruchte team uit Woerden: Limes dames 3. Na wat gediscussieer over de rol van de man met de bril (was het een broer? de vriend van die lange? of toch de coach?) begon de wedstrijd dan toch echt. Onze sterlibero Dorit zat helaas aan de kant, vanwege een schouderblessure, maar vervulde de o zo belangrijke taak van “wedstrijdformulierinvuller”. Gelukkig was de rest van het team super fit: Barbara met haar vinger, Tessa met haar scheenbeen, Anne met ontstoken ogen (waar ze later zelf ook nog even lekker in prikte) en ikzelf met een doorgeklapte vinger. Een dreamteam dus! Gelukkig konden we rekenen op Colet, Dorine, Muriel, Rosa, Lara, Judith, en Tessa. En dat hebben we laten zien. Eerste set verliep prima, 25-20 gewonnen. Op het moment dat we de tweede set uit handen dreigden te verliezen, begon Loek met het grote wisselspel. Ook probeerde hij een driehoekswissel uit te voeren maar dat werd helaas niet goedgekeurd. Maar ondanks dit hele spektakel wisten we toch nog lekker de set binnen te slepen, ook al was het zeker even billenknijpen op  de bank. En dan set 3, kat in het bakkie. De dames van Limes, ook alweer een jaartje ouder, hadden het eigenlijk al opgegeven, dus dat was een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Daarna de overwinning gevierd met cake, slagroom en een drankje bij de Overkant. Al met al een hele geslaagde wedstrijd. Wij kijken uit naar de halve finale!

Ook dames 1 naar de finale schreeuwen? De halve finale vindt plaats op woensdag 12 maart 21.00 uur in Sporthal ROC bij de RAI. Alle support is welkom!

Zaaldiensten KVA voorjaar 2013

Onderstaand het rooster voor de zaaldiensten van KVA van januari tot mei 2013. De aanvoerders worden nog per mail op de hoogte gebracht, maar hier kan je alvast checken wanneer jouw team zaaldienst heeft. Wat je moet doen tijdens de zaaldienst vind je hier onder het kopje zaaldienst.

24-jan:  KVA D3
31-jan:  KVA D1
28-feb:  KVA D5
21-mrt:  KVA H4
28-mrt:  KVA D2
11-apr:  KVA H1
18-apr:  KVA D4

’N Klasse Apart – op naar de 2e klasse.

Door Joris

Na een seizoen 4e klasse was KVA heren 3 afgelopen seizoen weer terug in de 3e. Terug van de zomerstop begonnen de trainingen gelijk zwaar en hard samen met Heren 1 onder de bezielende leiding van Menno en Abe. Sit-ups, push-ups, suicide runs, alles werd er tegenaan gegooid om die luie zomerspieren weer fit en sterk te krijgen. Naast geklaag over dat er te weinig met een bal getraind werd leverde dit ook de nodige spierpijn op, maar uiteindelijk legde dit de basis voor heel wat moois.

De eerste wedstrijd werd nog verloren van de mannen van VVA, we moesten er weer in komen, weer wennen aan de derde klasse, maar er werd wel redelijk gespeeld. Door nog wat trainingen van Menno, en de aanwijzingen van hem tijdens de wedstrijden, begonnen we de latere wedstrijden steeds overtuigender te winnen. Al snel werden de 4-0 uitslagen aan elkaar geregen, en kregen we weer zicht op het kampioenschap, omdat VVA her en der wat punten liet liggen.

Toen sloeg het noodlot toe. Net toen we reële hoop begonnen te koesteren op die eerste plaats ging Freek door zijn enkel. Uitgeschakeld. Luttele dagen later ging Remon in een wedstrijd van Heren 1 ook door zijn enkel. Ook uitgeschakeld. En op het moment dat we met z’n allen blij waren dat we nog steeds 6 man hadden voor de wedstrijden die kwamen was er nog Loek die, je raadt het al, op een training ook door zijn enkel ging. Drie verstuikte enkels in negen dagen. Opeens leek het kampioenschap heel ver weg.

Maar door het sterke invallen van Barbara als spelverdeelster, mijn snelle omscholing door Menno en Abe naar de middenpositie (meeblokkeren is lastig!), en Jelske die zich voor de zekerheid ook nog op het formulier liet zetten, werden ook in deze samenstelling wedstrijden ‘gewoon’ gewonnen. 3-1 en 4-0.

En zo kwamen we dan op 10 december weer tegen VVA te staan. Maandagavond in het hol van de leeuw, de Blauwwit hal. De tegenstander had hun vertrouwde Duitse elftal inspeelshirts weer aan wat de sfeer al goed zette. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich de kampioen noemen. Ook wij hadden flink wat publiek, zowaar met trommels, en een extra troef in Thomas die zich voor de zekerheid op het formulier had laten zetten.

De wedstrijd ging in een roes voorbij, ik weet voornamelijk nog dat we, naar mijn gevoel, de beste wedstrijd ooit speelden, aangemoedigd door een hele meute mensen, waarvan een trommel van Mikis en het geschreeuw van Thomas me voornamelijk nog bijstaan. De eerste set wonnen we vrij spannend, en gelukkig wisten we de concentratie van die set vast te houden in de volgende sets. Na de 2-0 in sets wisten we eigenlijk al dat we dit niet meer weg gingen geven. We waren ‘in control’, geconcentreerd aan het spelen. Ballen werden aan onze kant van de grond gehaald en er aan hun kant ingerost. De 3e set was een formaliteit. 3-0, kampioenen! (Als bijzaak haalden we de 4e set ook nog binnen)

Met bubbels vertrokken we al “Schade, Deutschland, alles ist vorbei” zingend naar de douche, en daarna naar de kantine voor een feestje dat velen zich niet meer kunnen herinneren, met dank aan de pitchers die maar bleven komen. Op naar de tweede klasse!

KVA 2×2 Toernooi: 21 december

Op vrijdagavond 21 december wordt voor de allereerste keer het KVA 2×2 Toernooi georganiseerd in Sporthal de Pijp. Op de dag dat de Maya’s het eind van de wereld voorspeld hebben spelen wij gewoon lekker volleybal!

Zoals de naam al aangeeft wordt er gespeeld in teams van 2 personen, op een half veld (4,5x18m). Er zal op verschillende niveau’s gespeeld worden, varierend van recreanten tot 1e klasse, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er wordt gespeeld met zaalvolleybalregels, niet met beachregels. Beide spelers mogen altijd aanvallen.

Vanaf 20.30u kun je je melden bij de toernooileiding, de wedstrijden zijn van 21.00u tot 23.00u, en daarna staat het bier koud bij Dopey’s. De kosten zijn per team 10 euro, te betalen op de avond zelf. Schrijf je nu in! Op www.kvatoernooi.nl