KVA jeugd 6 wint!

KVAX6 heeft in een spannende pot gewonnen van VCWaterlandXA1 met 2-1! We hebben hiermee de 2de positie veilig gesteld (aangenomen dat West!XA4 ook gewonnen heeft). Alle sets kenden maar weinig puntenverschil. Maar de wijze waarop KVA volleybalde was  aantrekkelijker dan die van de tegenpartij. Zo speelden wij bijna alles netjes in drieën.

In de eerste set werd welliswaar geconcentreerd en netjes gespeeld, maar konden we geen vuist (aanvallen en/of goede service) maken en met de schoonheidsprijs ben je er niet. Helaas ging de eerste set naar VCWaterland. De tweede set was na een wat matige start eigenlijk duidelijk voor KVA, omdat we toch wat aanvallender gingen spelen en soms met een directe bal het ’in 3n’ patroon doorbraken. De derde set gaf ons na enig gehaper een voorsprong van enkele punten. VCW trok dat nog bijna gelijk, maar na een korte onderbreking over een opstellingsfout trok KVAX6 aan het langste eind. Gefeliciteerd!

Opvallend was dat met name in de laatste fase iedereen in het team zeer goed geconcentreerd was en bijna geen persoonlijke fouten maakte. Klasse! Erg leuk was ook dat we de wedstrijd weer met voldoende spelers konden spelen. We hebben iedereen hard nodig.

Dank aan de overvolle KVA bank, tellers en alle begeleiding.

Dames 1 haalt de beker weer binnen!

Het is intussen al weer een tijdje geleden, maar Dames 1 heeft op 10 mei in Gouda weer laten zien wat het waard is. Na een spannende strijd deed ze wat het moest doen, namelijk winnen! Twee jaar op rij bekerkampioen worden, dat was nog nooit een team gelukt, aldus NeVoBo. Een hele prestatie dus.

De wedstrijd werd zoals altijd afgesloten met taart. Dit keer heel veel taart, waar ook alle supporters van konden meegenieten. Dank jullie wel nog voor al jullie steun, fluitsignalen, trommelgeluiden en gezang. Het heeft ons er doorheen gesleept. Naast de taart had onze Barbara voor het hele team kleine bekers laten maken. De winnaar van de bekerfinale krijgt namelijk een schaal en dat is natuurlijk wel erg merkwaardig voor een bekertoernooi. Deze kleine trofee staat nu te pronken op al onze nachtkastjes. Tenslotte is het hele festijn afgesloten met een feest in café Zuid. Daar hebben we tot in de kleine uurtjes gedanst op de foute plaatjes. Iedereen in tenue, met vlaggen of als scheidsrechter, want “WK Brazilië” was het thema. Al met al een hele geslaagde dag met veel gezelligheid, zoals het hoort bij KVA. We kijken uit naar volgend jaar. Bereid je maar voor, want die beker is weer van ons!

Een mooi eind van het seizoen

Nieuws over de hoogste twee jeugdteams. De dames van KVA XA2 wonnen hun laatste wedstrijd met met 25-18, 25-20, 25-17 en 25-19. Elke set ging best gelijk op, maar telkens zetten de onzen aan het eind door en lieten ze de Albatrosmeiden kansloos. Hiermee werden ze derde in de competitie.

 

Op een veld verderop werd het jongensteam XA1 kampioen door moeizaam 2-2 tegen West te spelen, maar dat het er in de competitie echt om had kunnen spannen lieten Luka, Roos, Chiara, Marithza, Imme en Georgia vandaag zien, als ze steeds zo consistent met zelfvertrouwen gespeeld hadden. Een ‘zinderende’ match door de servicereeksen, harde smashes en het doortasten aan het net tegen die lange tegenstanders in weergaloze ralleys; ook van ver buiten de lijnen werd de bal nog weleens wonderlijk in het spel teruggebracht!

 

Halve finale KVA en Prima Donna Kaas op YouTube

Op zondag 13 april werd in de sporthal Kerkelanden in Hilversum de laatste ronde van het Holland Top Jeugd Toernooi gespeeld. Het gemengde C-juniorenteam van KVA uit de Amsterdamse competitie was in een jongenspoule ingedeeld en heeft verdienstelijk de halve finale gehaald. Prima Donna Kaas, dat bovenaan staat in de hoofdklasse van de regionale competitie, bleek echter te sterk. PDK Huizen heeft vervolgens door rivaal Keistad te verslaan ook de finale van het toernooi gewonnen.

Team KVA: Roos van der Neut, Sam Peetz, Lorenzo Grevink, Hidde Borst, Imme de Bie, Luka Happe, Emile Caillette, Martien Kraakman; coach: Menno Garrett.

 

http://www.youtube.com/watch?v=bKKCk4O2j7o

KVA 1 tegen KVA 2 in de nacompetitie voor het jeugdkampioenschap 2014

De kansen liggen voor de jongens van KVA 1 het gunstigst. De meiden van KVA 2 hadden nog een appeltje te schillen, vanwege de 3-1 nederlaag in de competite (zie video op YouTube), met deze tegenstanders, die ze op de training altijd de baas zijn, zeggen ze, maar ze bleken andermaal niet tegen die bijdehante knapen opgewassen. Het spelverloop was dramatisch voor de meiden: in alle vier sets hadden ze een voorsprong bij de 20, maar … helaas voor hun, steeds trokken de jongens aan het langste eind. Waar zal het aan liggen? De meisjes spelen best goed, maar ze zijn misschien niet gewiekst genoeg. “Er zit te weinig verrassing in hun aanvalsspel,” is het commentaar van een supporter op de tribune, „kijk eens naar die jongens met hun lepe ‚samballetjes’”* De meiden verliezen de controle, er worden services gemist, ballen vallen verkeerd, en dan verliezen ze hun zelfvertrouwen.

“Zo gaat het steeds bij ons,” merkte de elfjarige benjamin Martien Kraakman na afloop glunderend op, „wij winnen op het laatst!”  Door de overwinning van KVA 1 op KVA 2 staat KVA 1 dik aan kop in deze nacompetitie van vier teams. Maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Als de meiden er voluit voor gaan en de wedstrijden tegen Albatros en West allebei met 4-0 winnen, en als de jongens hun plicht doen door West met 4-0 in te pakken, dan … zijn de jongens en de meisjes als 1 en 2 samen kampioen, toch?!

Bekijk de foto’s van de wedstrijd in een beeldmontage van Luka!
*samballetjes zijn naar Sam genoemde rotballetjes met een schijnbeweging net in het hoekje over het net gemikt.

Holland toptoernooi 2014

Zondag 13 april was het zover: de laatste dag van het Holland toptoernooi! De KVA jeugd had het uitstekend gedaan in de afgelopen wedstrijden, waardoor ze mee mochten strijden om een plek in de top 4. Geduld van spelers en fans werden flink op de proef gesteld, nadat de eerdere wedstrijden van die dag (die uiteraard lang niet zo interessant waren) behoorlijk uitliepen.

Een uur later dan gepland kon er worden gestart, en hoe! KVA liet zich niet intimideren door het Prima Donna Kaas team, en ramde de ballen net zo hard terug als dat ze ze ontvingen! Kelen werden schor geschreeuwd door het publiek en KVA maakte een paar prachtige punten.

 

Helaas bleek het Prima Donna team net een maatje te groot, maar een makkelijke overwinning werd hen zeker niet gegund. Vervolgens stroomde KVA door naar de kleine finale. Tegen Madjoe zou er worden gestreden om de 3e en 4e plek. De eerst set was voor Madjoe, maar in de tweede set kwam KVA sterk terug. Madjoe gaf zich echter niet gewonnen en kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Het resultaat voor de KVA jeugd was dus een mooie 4e plaats, waarbij nu de andere jeugdteams weten er een geduchte tegenstander er bij te hebben! TOP

Kneuzenteam door naar halve finale bekertoernooi

Voordat ik aan dit wedstrijdverslag begin wil ik namens het hele Dames 1 Wicher bedanken voor het fluiten. Wicher, je was onze redder in nood! En dan nu het verslag…

Dames 1 mocht woensdag 19 februari weer haar talenten showen tegen het beruchte team uit Woerden: Limes dames 3. Na wat gediscussieer over de rol van de man met de bril (was het een broer? de vriend van die lange? of toch de coach?) begon de wedstrijd dan toch echt. Onze sterlibero Dorit zat helaas aan de kant, vanwege een schouderblessure, maar vervulde de o zo belangrijke taak van “wedstrijdformulierinvuller”. Gelukkig was de rest van het team super fit: Barbara met haar vinger, Tessa met haar scheenbeen, Anne met ontstoken ogen (waar ze later zelf ook nog even lekker in prikte) en ikzelf met een doorgeklapte vinger. Een dreamteam dus! Gelukkig konden we rekenen op Colet, Dorine, Muriel, Rosa, Lara, Judith, en Tessa. En dat hebben we laten zien. Eerste set verliep prima, 25-20 gewonnen. Op het moment dat we de tweede set uit handen dreigden te verliezen, begon Loek met het grote wisselspel. Ook probeerde hij een driehoekswissel uit te voeren maar dat werd helaas niet goedgekeurd. Maar ondanks dit hele spektakel wisten we toch nog lekker de set binnen te slepen, ook al was het zeker even billenknijpen op  de bank. En dan set 3, kat in het bakkie. De dames van Limes, ook alweer een jaartje ouder, hadden het eigenlijk al opgegeven, dus dat was een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Daarna de overwinning gevierd met cake, slagroom en een drankje bij de Overkant. Al met al een hele geslaagde wedstrijd. Wij kijken uit naar de halve finale!

Ook dames 1 naar de finale schreeuwen? De halve finale vindt plaats op woensdag 12 maart 21.00 uur in Sporthal ROC bij de RAI. Alle support is welkom!