Scheidsrechtersschema voorjaar 2023 (op datum 📅)
Scheidsrechtersschema voorjaar 2023 (op team 🧑🏾🤝🧑🏼)
In deze PDF’s vind je welke wedstrijden er gefloten moeten worden door jouw team. Let goed op of je bent ingedeeld om te tellen of begeleiden, dit staat in een andere kolom. Teams bepalen onderling wie wanneer fluit. Het is de verantwoordelijkheid van het hele team dat er een scheidsrechter aanwezig is.
Verplaatste wedstrijden
Let op! Er worden dit seizoen waarschijnlijk veel wedstrijden last-minute uitgesteld. Check dus kort voor de wedstrijd op de Nevobo website of de wedstrijd nog doorgaat. De fluitbeurt van deze wedstrijd blijft in jouw team, hou dus ook in de gaten wat de nieuwe datum van de wedstrijd wordt. Hiervoor hebben we in de PDF’s een link toegevoegd naar de wedstrijdpagina. Hou deze goed in de gaten!
Mocht je op de nieuwe wedstrijddatum niet kunnen, regel dan onderling met een ander team vervanging.
Mocht je zelf een wedstrijd verplaatsen of uitstellen, laat dit dan ook weten aan de scheidsrechter!
LET OP: Licenties
Voordat je mag fluiten moet je de spelregeltoets via www.volleybalmasterz.nl gemaakt hebben. Dit kost letterlijk minder dan 10 minuten en scheelt je een boete van 50 euro! Bovendien blijft je licentie geldig, dus als je de toets NU maakt, hoef je het hierna nooit meer te doen.
Dames 1 en 2 en Heren 2 spelen eerste of tweede klasse. Wanneer je deze teams fluit, moet je de benodigde licentie hebben. Mocht je niet zeker weten of je deze hebt, vraag dit dan aan de Scheidsrechterscoördinator. Om meer mensen deze licentie te laten krijgen, organiseren we ieder seizoen een vaardigheidstraining. Na het volgen van deze training mag je 1e en 2e klasse fluiten. Ben je geïnteresseerd? Meld dat dan vast bij de scheidsrechterscoördinator!
Als tweede scheidsrechter bij Heren 1 moet je de ‘module 2e scheids’ van Nevobo hebben gevolgd.
Jeugdteam begeleiden
Als je een jeugdteam moet begeleiden, hoef je zelf niet te fluiten, maar begeleid je hen vanaf de zijlijn. Neem eventueel pen en papier mee zodat je mee kan schrijven, en geef tussendoor wat tips als dat nodig is. Maak voor de wedstrijd contact met het jeugdlid, zodat hij/zij weet waar hij/zij aan toe is. Het is dus de bedoeling dat het een leermoment wordt, zodat ze leren hoe fluiten werkt.
Heren 1 tellen
Als je bent ingedeeld om Heren 1 te tellen, hoef je niet zelf te fluiten. Wel zit je tijdens de wedstrijd aan een tafel, waarbij je de score bijhoudt en het wedstrijdformulier invult. Je bent dus eigenlijk de rechterhand van de scheidsrechter. Het spreekt allemaal voor zichzelf, je kan altijd de aanwezige scheidsrechters even om hulp vragen.
Ruilen
Mocht je willen ruilen van fluitbeurt, kan dat uiteraard, maar regel dat onderling. Hiervoor kan je de mailadressen van de teams gebruiken (bijv. dames1@kvavolleybal.nl of heren1@kvavolleybal.nl). Dit is geen taak voor de Scheidsrechterscoördinator. Het blijft de verantwoordelijkheid van het team dat is ingedeeld dat er een scheidsrechter aanwezig is.
Digitaal Wedstrijd Formulier
Verder wordt dit jaar weer met het DWF gewerkt. Als het goed is weet ondertussen iedereen hoe dit werkt: je logt in met je volleybal-account op dwf.volleybal.nl/inloggen en klikt daar de wedstrijd aan die je moet fluiten. Zorg dus dat je, voor je gaat fluiten, een account hebt aangemaakt. Als je het wil uitproberen, kan dat via dwf-demo.volleybal.nl.
Voor vragen, mail naar scheidsrechterscoördinator@kvavolleybal.nl.