Here goes KVA Heren 1

Voor de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft trok KVA heren 1 op zaterdag 13 december met spelersbus en cameraploeg (Barbara de Beer) naar Amersfoort. Daar, om half drie, was het derde team van Keistad het beoogde slachtoffer. Trainer Ed kon beschikken over een gemotiveerde en bijna complete selectie die maar wat graag de zure nasmaak van de verloren wedstrijd tegen nummer 1 (Woerden) wilde wegspoelen. Taco moest door blessureleed vanaf de kant toekijken en Felix ontbrak, maar voor het eerst sinds lange tijd kon er wel weer een beroep worden gedaan op Wouter en Menno. Met laatstgenoemde op de diagonaal kon het meegereisde publiek genieten van een ware KVA show in de eerste set. Met veel service druk, een goede verdeling en veel scorende aanvallen werd de eerste set overtuigend binnen gehaald, 16-25.

De tweede set verliep volgens een soortgelijk patroon en hoewel Keistad heren 3 zich bij vlagen probeerde te doen gelden, wist het vlaggenschip van KVA altijd op het goede moment de punten te pakken.  Ook de tweede set werd eveneens met een ruim marge gewonnen (17-25) en alles zag er uit alsof deze confrontatie uit het linker rijtje van de promotieklasse een koud kunstje zou worden voor de Cavia’s.

Met goede moed en Amsterdamse bravoure begon heren 1 aan de derde set.Deze set ontpopte zich tot een waar gevecht waarin, door onzorgvuldig spel van  KVA, de thuisploeg lang de boventoon voerde. Pas laat zagen de KVA’ers de ernst van de situatie in en begonnen ze aan een inhaalrace. Na een snoeiharde  middenaanval van Koen die onterecht ingegeven werd, wisten de bezoekers, door service druk van de benjamin en zorgvuldig spel, meerdere setpoints weg te werken. Toch was het ze niet gegund en na een bloedtollende slotfase wist heren 3 van keistad de set uit het vuur te slepen. De stand: 27-25.

Voor hangende hoofden en lange gezichten was er geen tijd, want een alles bepalende vierde set stond  op het programma. Hoewel KVA alles op alles zette, was de thuisploeg mentaal aangesterkt door het behalen van de derde set en ontketend als ze waren, kwamen ze al snel op een redelijke voorsprong. Ed bracht één van de vele duizendpoten van heren 1 in, op een door hem nog niet eerder bespeelde plek. Met Wouter op buiten kwam KVA weer dichter bij maar het mocht niet meer baten. Het thuispubliek ging er achter staan en de vierde set werd ook gewonnen door Keistad, deze keer met 25-22.

Een vijfde set, de angstgegner van KVA heren 1. In dit hele seizoen was er nog geen enkele vijfde set gewonnen en met een tegenstander die zichzelf net terug in de wedstrijd had geknokt, zou het nu zeker geen makkelijke opgave worden. Niets bleek echter minder waar. KVA begon scherp en kwam doormiddel van een goede service serie van Charley en een goede verdediging op een riante 0-7 voorsprong.  De tegenstander, die zo kort geleden nog een baken van hoop was, was gebroken en de rest van de vijfde set bleek slechts een formaliteit. De wedstrijd werd aldus gewonnen met 2-3.

Daarmee eindigt KVA heren 1 (op setcoëfficiënt) als derde met acht punten achterstand op de nummer één, die al wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het kan nog alle kanten op, maar het is goed om te weten dat KVA heren 1 meedoet voor het kampioenschap. Nu kunnen alle spelers genieten van een korte winterstop, maar spoedig zullen ze weer vol aan de bak gaan.

[Geschreven door Charley Ranzijn]

Een rondje langs de velden: de tussenstand

Door Joris

Nu het seizoen er al bijna opzit is er toch nog net tijd voor een tussenstand van de competitie. Sommige teams zijn al klaar, sommige moeten nog een paar wedstrijden spelen. Waar staat er nog iets op het spel?

Na een goed seizoen, met een aantal spannende wedstrijden (waarvan vooral de 3-2 overwinning op De Spuyt bij zal blijven) staat Dames 1 op het moment keurig vierde in de 3e klasse, met nog een wedstrijd te spelen en uitzicht op de 3e plaats. Ook in de beker doen ze nog mee, met een wedstrijd tegen KVA Dames 2 in de 3e ronde.

Dames 2 mag op 6 december uit gaan maken tegen West! D1 wie er derde wordt in de 4e klasse, na een seizoen vol 3-1 wedstrijden, en Dames 3 doet goed mee in de 6e klasse: met nog 2 wedstrijden te gaan staan ze netjes 5e (in een poule van 7)

Heren 1 heeft het zwaar in de 1e klasse. Het is weliswaar een hele-jaars competitie, dus volgend half jaar kan alles nog recht getrokken worden, maar halverwege staan onze mannen één-na-laatste in een poule van 12, met maar 9 punten uit 11 wedstrijden. Ze kunnen onze support zeker gebruiken, dus kom ze aanmoedigen! Bijvoorbeeld op 6 december in de Verheijhal, of op 22 december in de Blauwwithal.

Helaas heeft Heren 2 het ook zwaar gehad, maar dan in de 3e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan is al duidelijk dat ze gaan degraderen naar de 4e klasse.

Heren 3 daarentegen doet het al het hele seizoen goed in de 3e klasse. Ze staan nu gedeeld 1e, met nog 1 wedstrijd te spelen tegen…de andere nr 1, VVA. Dat duel om het kampioenschap staat gepland op 10 december, om 21.00u in de Blauwwithal. Kom ze aanmoedigen! (Maar skip vooral je training niet natuurlijk)

Heren 4 heeft een mooi seizoen achter de rug in de 6e klasse, waar ze 5e zijn geworden (in een poule van 7), en Heren 5 is helaas laatste geworden in hun zesde klasse poule, maar spelen gewoon door, zoals altijd.

Kortom, voor velen een seizoen met ups en downs, maar bij sommigen ook nog veel om voor te spelen. Heren 1 en Heren 3 kunnen al jullie aanmoediging gebruiken bijvoorbeeld!

KVA-thuisavond (15-11-’12)

door Jelske

Afgelopen donderdag was weer een KVA-thuisavond in de Wethouder Verheijhal. Om 7 uur speelden heren 4 en dames 2 en 3. Daarna speelden heren 1, 2 en 3 om 9 uur.

Heren 4 was mooi op weg naar een 4-0 overwinning, toen er iemand uitviel en ze maar met z’n vijven overbleven. Helaas hebben ze daardoor de laatste set laten liggen en werd het dus 3-1. Complimenten nog voor het driemansblok op midden! Wel dapper met maar twee achterspelers…

Dames 2 had een moeilijke start en kwam 2-0 achter. Hun vaste spelverdeler was er niet. Gelukkig raakten ze toch op elkaar ingespeeld en wonnen uiteindelijk met 3-2. Gefeliciteerd!

Wist je dat dames 3 een goede 3-meteraanval heeft? Jammer dat ze met 4-0 verloren hebben. Volgende keer mogen ze tegen het laagste team, dus dat wordt winnen!

Oh, heren 1, wat hadden jullie het moeilijk. “We werden weggetimmerd.” 4-0 verloren. Er was een set dat jullie even voor hebben gestaan, en wat hoorden we toen van de kant? Gezang: “Wij zijn toch veel beter – wij zijn hoeveel beter? – wij zijn zóveel beter!” Dat kan alleen maar dames 1 zijn. Goed zo dames, houd de moed erin!

Heren 2 mocht het opnemen tegen de nummer 1 uit hun poule. Het puntenaantal werd elke set hoger, maar ze redden het net niet om er een set uit te slepen (23-25 laatste set). Jammer, het zat er wel in.

Heren 3 kampt met een heel leger enkel-geblesseerden en waren afhankelijk van inval. Maar aan de spelverdeler van dames 1 heb je een goede. Door een treinvertraging heeft de minst geblesseerde nog een set moeten spelen en hij stond beukend aan te vallen. Die is volgende wedstrijd weer volledig op de been! Netjes gedaan, 4-0 gewonnen.

KVA Thuisspeelavond

Door Joris

Donderdag 1 november was het KVA thuisspeelavond in de Wethouder Verheijhal. Maar liefst 4 van onze teams mochten laten zien wat ze konden aan het thuispubliek dat, weliswaar niet massaal, maar toch in aardige getale, was komen opdraven ter aanmoediging van de blauwe troepen.

Om 19.00 uur was de eer aan Heren 3 om de avond te openen voor KVA. De andere twee wedstrijden hadden geen KVA-inbreng, en laten we dus hier buiten beschouwing. Onder toeziend oog van coach Menno en support van binnen én buiten de vereniging werd de eerste set door goed volleybal en doorzettingsvermogen met 25-23 gewonnen van tegenstander Armixtos. Al in de 2e set leek het dat de tegenstander gebroken was, met 25-13 als resultaat. Armixtos werd echter weer wakker en maakte van de 3e set een echte wedstrijd waarin de KVA’ers toch weer aan het langste eind trokken, nogmaals 25-23. Hierna freewheelden onze jongens in 25-15 naar de 4-0 overwinning.

Een groot aantal heren mocht gelijk door naar de wedstrijd van Heren 1, waar Remon, Loek en Arie invielen. Unicornus H1 was de tegenstander. Lelijke shirts, lelijke naam, maar volleyballen konden ze best aardig. Het werd een heel spannende wedstrijd, waarin onze mannen helaas telkens net iets te kort kwamen. Ondanks de support van velen wist Unicornus op het eind van elke set het verschil te maken. Nadat de eerste 3 sets met minimaal verschil verloren waren gegaan (22-25, 23-25, 22-25) was de wil gebroken, en met het geblesseerd uitvallen van Remon daar nog bij maakte Unicornus van de 4e set een formaliteit: 15-25. Helaas een 0-4 verlies voor Heren 1.

Heren 5 had het tegelijkertijd nog moeilijker met Xenon H3. In een niet heel spannende wedstrijd werd met 4-0 verloren, met maximaal 17 punten in een set voor onze heren.

Het positieve nieuws moest van de meiden van Dames 2 komen. In een spannende wedstrijd wonnen ze met mooi spel de eerste 3 sets, waarvan voornamelijk de 2e erg spannend was tot op het eind (25-22, 27-25, 25-18). Hierna lieten de dames echter een paar steekjes vallen waardoor ook VVA een puntje mee naar huis mocht nemen. 3-1.

Al met al was het een avond met mooie wedstrijden, spannende sets, en goed spel van KVA. Helaas leverde dat niet altijd het gewenste resultaat op. Maar met de goede sfeer van alle KVA toeschouwers was het in elk geval weer een gezellige avond.

De volgende thuisspeelavond is alweer op 15 november, wederom in de Verheijhal. Maar liefst 6 teams (H1, H2, H3, H4, D2 en D3) zullen hun kunsten vertonen. En met toeschouwers zullen ze nog beter spelen. Kom kijken, aanmoedigen, spelen en een drankje doen na afloop!

KVA H1 gaat door!

Na een zinderende wedstrijd tegen Albatros Heren1 gaat KVA door naar de eerste klasse! De heren, vorig seizoen nog spelend in de derde klasse, hebben een uitstekend seizoen achter de rug. Het eerste herenteam stoomt nu met volle vaart door naar de eerst volgende wedstrijd, de halve finale van de regiobeker.

KVA wenst Albatros heel veel succes in de PD poules. Heren Albatros, bedankt voor de wedstijd en misschien tot in de eerste klasse.

Kampioenen!

KVA Heren 1 is na een prachtige 4-0 overwinning op Armixtos kampioen geworden in de 2e klasse!

Vrijdag 15 april speelt heren 1 tegen Albatros voor promotie naar de 1e klasse! Kom die vrijdag allemaal naar de Verheijhal om te zien hoe KVA H1 de vogeltjes uit de lucht smasht!