Acht scheidsrechters geslaagd voor de scheidsrechterscursus!

Na weer een geslaagde vaardigheidstraining door onze eigen verenigingsexpert Tessa, hebben we acht nieuwe scheidsrechters voor de eerste en tweede klasse.

Tijdens de vaardigheidstraining komen verschillende oefeningen aan bod. Het doel: vooral zelfvertrouwen kweken. Vertrouw op wat je ziet en durf meteen te fluiten!

Voor de eerste en tweede klasse heb je een licentie nodig om te kunnen fluiten. Deze krijg je na het volgen van de vaardigheidstraining. Dus: fluit je Dames 1, 2, 3 of Heren 2 dit seizoen, en heb je nog geen vaardigheidstraining gehad? Stuur dan even een mailtje naar scheidsrechter@kvavolleybal.nl. Bij voldoende animo kan er nog een cursus georganiseerd worden.

Week van de Scheidsrechter

De week van de scheidsrechter van 5 t/m 13 oktober 2019

Week van de Scheidsrechter
Van 5 t/m 13 oktober 2019 is het de Week van de Scheidsrechter

Deze week is het Week van de Scheidsrechter! Speel je een wedstrijd? Wees lief, bedank je scheids, en/of geef hem/haar een presentje. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot ook, geeft de official weer extra motivatie en energie. En aangezien scheidsrechters vrijwillig op de bok staan en soms toch heel wat te verduren krijgen, mogen zij ook wel eens in het zonnetje gezet worden!

Scheidsrechterscursus

Op vrijdag 21 februari zal er weer een scheidsrechterscursus gegeven worden door Rob Tap in de denksportruimte van Sporthal de Pijp. Hebben je teamgenoten nog geen licentie, tijdens deze cursus worden ze voorbereid op de cursus en kunnen ze direct na de cursus de toets doen, waarmee ze hun licentie kunnen halen en direct kunnen fluiten.

KVA wil dat minimaal 3 mensen per team een licentie hebben, maar het verstandigst is natuurlijk om gewoon allemaal je licentie te halen, zodat je de wedstrijden kan verdelen onder alle teamleden.

Dus maak de cursus bekend en stuur je teamleden zonder licentie naar de cursus!

We starten om 20:00 uur en drinken aansluiten nog gezellig een drankje!