KVA jeugd 6 wint!

KVAX6 heeft in een spannende pot gewonnen van VCWaterlandXA1 met 2-1! We hebben hiermee de 2de positie veilig gesteld (aangenomen dat West!XA4 ook gewonnen heeft). Alle sets kenden maar weinig puntenverschil. Maar de wijze waarop KVA volleybalde was  aantrekkelijker dan die van de tegenpartij. Zo speelden wij bijna alles netjes in drieën.

In de eerste set werd welliswaar geconcentreerd en netjes gespeeld, maar konden we geen vuist (aanvallen en/of goede service) maken en met de schoonheidsprijs ben je er niet. Helaas ging de eerste set naar VCWaterland. De tweede set was na een wat matige start eigenlijk duidelijk voor KVA, omdat we toch wat aanvallender gingen spelen en soms met een directe bal het ’in 3n’ patroon doorbraken. De derde set gaf ons na enig gehaper een voorsprong van enkele punten. VCW trok dat nog bijna gelijk, maar na een korte onderbreking over een opstellingsfout trok KVAX6 aan het langste eind. Gefeliciteerd!

Opvallend was dat met name in de laatste fase iedereen in het team zeer goed geconcentreerd was en bijna geen persoonlijke fouten maakte. Klasse! Erg leuk was ook dat we de wedstrijd weer met voldoende spelers konden spelen. We hebben iedereen hard nodig.

Dank aan de overvolle KVA bank, tellers en alle begeleiding.