Schoudertraining 23 december

Heb jij wel eens last van je schouder? Doe er iets aan! Kom op 23 december om 20.00 uur naar Sporthal de Pijp en krijg les van een fysiotherapeut over hoe je kan volleyballen zonder schouderblessures te krijgen.

Fysiotherapeut Anniek “heeft mijn schouderblessure binnen twee maanden verholpen én ze heeft mij allemaal volleybaloefeningen gegeven en techniek besproken om schouderblessures te voorkomen,” aldus Tessa Nauta (D2). Klinkt goed toch?

Anniek komt maandag 23 december tussen 20.00 en 21.00 uur een clinic geven. Wat komt aan bod:

  • Hoe ontstaan blessures?
  • Hoe herken je blessures op tijd?
  • Wanneer moet je hulp zoeken bij een fysio?
  • Welke oefeningen kun je doen tijdens de warming up?
  • Welke oefeningen kun je doen als je pijnklachten hebt?

Meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan via dit formulier. Let op: er zijn trainingen, dus overleg het wel met je team en trainer. 

Wijziging trainingen 18 en 25 oktober

Op vrijdag 18 en 25 oktober is de sporthal ROC RAI niet beschikbaar voor trainingen. Gelukkig zijn er andere sporthallen gevonden om te trainen:

18 oktober Sporthal IJburg

Trainingen worden met een uur vervroegd, waardoor de teams op de volgende tijden trainen:
19.00-20.30 Dames 1, Dames 2, Dames 3 en Jeugd 1
20.30-22.00 Heren Hoog en Heren 3

25 oktober Sportcentrum de Pijp

Voor deze training gelden de reguliere trainingstijden:
20.00-21.30 Dames 1, Dames 2, Dames 3 en Jeugd 1
21.30-23.00 Heren Hoog en Heren 3

Trainersbijeenkomst 14 november

Op 14 november komt Rogier van Meggelen, oprichter en trainer van Stichting Amsterdams Jeugd Volleybal, een cursus geven over leren in beweging. Deze cursus wordt primair georganiseerd voor jeugdtrainers, maar we zien ook graag dat senioren trainers en andere geïnteresseerden zich aansluiten. Dus ben jij volleybaltrainer en vind jij het leuk om nieuwe spelvormen te ontdekken voor je training, meld je dan aan voor deze trainersbijeenkomst. 14 november is een thuisspeeldag dus de training valt perfect te combineren met het aanmoedigen van onze (jeugd)teams. De bijeenkomst start om 11:00 en is om 13:00 weer afgelopen. Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar jeugdtc@kvavolleybal.nl.

Tweede training jeugd

Kan je geen genoeg krijgen van volleybal en wil je graag een tweede training volgen? Dan kan dat vanaf a.s. vrijdag, 16 oktober.  We starten zodra er 8 inschrijvingen zijn.

Waar?
Sporthal Europaboulevard
[Europaboulevard 13, 1079 PC Amsterdam]

Wanneer?
Vrijdag 20.00-21.30 

Wie?
Aspiranten die een tweede keer willen meetrainen

Kosten?
60 euro t/m mei 2016. (Hoe meer deelnemers hoe lager de kosten worden. Dus schrijf je snel in!)


Hoe moet ik me inschrijven?
Geef dit aan bij Taco Toonen of stuur een mail naar jeugdtc@kvavolleybal.nl

Met sportieve groet,
Jeugd TC KVA

De zaaltrainingen gaan weer van start!

Op maandag 18 augustus gaan de zaaltrainingen weer van start. De trainingen op vrijdag beginnen een week later op vrijdag 29 augustus. De tijden van alle teams zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
Ben jij nieuw in Amsterdam en op zoek naar een nieuwe volleybalvereniging? Of wil je kijken of volleybal iets voor jou is? We hebben nog plek in verschillende teams. Je bent altijd van harte welkom om een keertje mee te komen trainen! Via aanmelden@kvavolleybal.nl kun je contact opnemen hierover.
We zien jullie allemaal graag op 18 augustus!

Beachen bij KVA

De competitie is al weer even afgelopen, de zaaltrainingen zitten er op en toch gaan we een mooie KVA-zomer tegemoet. Het is namelijk weer tijd om te beachvolleyballen (het is zelfs al begonnen). Sinds 2 juni kan er zowel op de maandag- als op de vrijdagavond worden gebeachvolleybald. Op maandag wordt er van 17.30 tot 19.30 training gegeven aan de jeugd, en van 19.00 tot 22.00 uur gespeeld door de senioren op 3 velden bij Sportpark Voorland (Voorlandpad 15) bij de Jaap Edenbaan. Op vrijdag kan er op 3 velden gespeeld worden, ook van 19.00 tot 22.00, maar dan op de VU Campus (de Boelelaan 1111).  Kom ook beachen (en vergeet vooral je zonnebril niet).

Aantal belangrijke data

Geen training 2e paasdag: Maandag 21 april is de sporthal dicht en zijn er geen trainingen.

Eind van het jaar: Dit jaar valt de laatste training op 26 mei. Geen gewone training, want er zal een mixtoernooi gespeeld worden. Daarna rest niets anders dan beachvolleybal om onze honger te stillen, daarover volgende nieuwsbrief meer!

Nationale Sportweek: De Nationale Sportweek (http://www.nationalesportweek.nl/) draait er om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Ook bij KVA doen we hier vanzelfsprekend aan mee: op maandag 28 april staat onze trainingsavond open voor iedereen die het leuk lijkt om een keer mee te komen trainen. Voor jullie is het dus ook een uitgelezen kans om je vrienden, familie, collega’s of verre kennissen een keer te laten zien hoe leuk volleybal en KVA is! Mocht je iemand kennen die het leuk zou vinden om die avond mee te komen trainen, stuur dan een mailtje naar de tc (tc@kvavolleybal.nl), dan zorgen wij dat de trainer op de hoogte wordt gesteld.

Feest! Op zaterdag 10 mei a.s. staat KVA dames 1 in de bekerfinale. Om 12:00 zullen ze tegen Vives D4 strijden om de 1e plaats, dus haal toeters en slingers uit de kast en kom juich onze dames naar de overwinning! De dag zal worden afgesloten met een feest voor de hele club, georganiseerd door dames 1. Er is nog niets bekend over locatie en tijdstip van het feest, maar wil je erbij zijn (en natuurlijk wil je dat): Houd facebook in de gaten voor meer informatie!

Harry Janowitz Ouder-Kind Toernooi: 26 mei zal ook het ouder-kind toernooi weer plaatsvinden. Dit toernooi is vanaf dit jaar vernoemd naar één van de oprichters, oud-voorzitter en erelid van KVA, Harry Janowitz. Jeugdleden, we hopen jullie en je ouders te zien op 26 mei!

Nieuwe combinatie functionaris: Taco Toonen

Sinds enige tijd hebben we een nieuwe combinatie functionaris bij onze vereniging. Zijn naam is Taco Toonen. Hij speelt dertien jaar volleybal en zit nu in het 1e team van US. Hoewel hij geen lid is van onze vereniging, heeft hij gezien dat KVA een gezellige vereniging is waar veel mensen elkaar kennen.

Taco legt uit wat zijn functie inhoudt: “als combinatiefunctionaris probeer ik de doorstroom van kinderen van schoolsport naar verenigingssport te bevorderen door samen te werken met scholen, verenigingen en gemeente. Bij verenigingen help ik bij het opzetten en verbeteren van de jeugdafdeling.”

Hij geeft kennismakingslessen op scholen en naschoolse trainingen om kinderen naar een vereniging te krijgen. Vooral met de trainingen na schooltijd hoopt hij nieuwe jeugdleden te werven. Hij heeft zich tot doel gesteld om bij KVA de organisatie en communicatie binnen de jeugdafdeling verbeteren. Doordat bij onze vereniging veel mensen elkaar kennen is het makkelijk om goede jeugdtrainers te vinden, Taco wil zich ook bezig houden met het opleiden van deze mensen. Hij vindt het jammer dat hij maar een keer per twee weken aanwezig kan zijn en dus niet alle begeleiding kan geven die hij zou willen.

We zijn erg blij met Taco als onze nieuwe combinatie functionaris omdat we de jeugdafdeling erg belangrijk vinden. Welkom!