Concept poule-indeling senioren & regio jeugd bekend

De concept poule-indelingen voor de senioren en jeugdteams in de regio zijn bekend.

Hierbij zul je zien dat we bij de dames een extra 4e klasseplek hebben verkregen. Deze plek is aangevraagd voor één van de nieuwe teams en daardoor hebben de damesteams een andere teamnaam gekregen. Hou hier dus rekening mee bij het kijken in welke poule je bent ingedeeld! (De teamindeling voor de dames vind je hier.)

Kijk snel in welke poule jij bent ingedeeld: jeugdteams in de regio, de seniorenteams in de regio en de seniorenteams in competitie Amsterdam.

KVA Awards

Het lijkt alweer een tijdje geleden, maar we hebben tijdens de afgelopen ALV prachtige KVA Awards uitgedeeld. Hiermee wilden we speciale leden van KVA nog even in het zonnetje zetten. Hieronder staan onze winnaars!

Favoriete trainer/coach: Loek Spitz
Aanstormend talent: Lorenzo Grevink
Beste teamprestatie: Dames 1
Gezelligheidsbeest van het jaar: Judith de Bie
Fanatiekeling van het jaar: Loek Spitz
Favoriete mini: Rayish Sahti
Grootste blessure kneus: Barbara de Beer
KVA’er van het jaar: Tessa Truijens
Foto van het jaar:
Dames 6: zonder verliezers, geen winnaars!
Het was een gezellige avond en we kijken nu al uit naar volgend jaar. En hierbij een oproep aan al onze leden: denk alvast na over nieuwe nominaties!
Liefs, het KVA-bestuur

De zaaltrainingen gaan weer van start!

Op maandag 18 augustus gaan de zaaltrainingen weer van start. De trainingen op vrijdag beginnen een week later op vrijdag 29 augustus. De tijden van alle teams zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
Ben jij nieuw in Amsterdam en op zoek naar een nieuwe volleybalvereniging? Of wil je kijken of volleybal iets voor jou is? We hebben nog plek in verschillende teams. Je bent altijd van harte welkom om een keertje mee te komen trainen! Via aanmelden@kvavolleybal.nl kun je contact opnemen hierover.
We zien jullie allemaal graag op 18 augustus!

Gouda, here we come!!

Het is 12 maart, ROC sportzaal, Amsterdam. Een enorme club aan supporters heeft zich verzameld om de halve finale KVA Dames 1- PQV Dames 1 in levende lijve mee te maken. De familie van Barbara staat klaar met camera, Martijn (zonder trommel) komt zijn geliefde aanmoedigen en ook Abe en Kris zijn van de partij. De druk is hoog met zo’n publiek.

Om negen uur geeft Menno, onze scheids, het fluitsignaal; de wedstrijd mag beginnen. De eerste set gaat van start. We spelen de sterren van de hemel. Wat een rake klappen worden er uitgedeeld. Ook is de communicatie op en top, mede dankzij eindeloze training van onze Loek. De winst gaat dan ook overtuigend naar ons. In de tweede set haalt Anne wat gekke moves uit. Zo serveert zij waarna ze languit op het veld belandt. Ondanks die gekke fratsen toch de tweede set binnengehaald. En dan zit er niets anders op dan ook die derde set op te eisen. Dat lukt! Dikke winst in de pocket gevolgd door, traditiegetrouw als we zijn, een stukje fudgy chocotaart van Anne en een lekker biertje bij de Overkant. Al met al, een topper van een wedstrijd. Menno, nog bedankt voor het fluiten en teampje, bedankt voor het prachtige spel.

Liefs,

een trotse bankzitter

10 mei spelen we de finale in Gouda. Kom ons aanmoedigen. Haal die trommels en spandoeken maar uit de kast. Wij gaan voor goud!

Kneuzenteam door naar halve finale bekertoernooi

Voordat ik aan dit wedstrijdverslag begin wil ik namens het hele Dames 1 Wicher bedanken voor het fluiten. Wicher, je was onze redder in nood! En dan nu het verslag…

Dames 1 mocht woensdag 19 februari weer haar talenten showen tegen het beruchte team uit Woerden: Limes dames 3. Na wat gediscussieer over de rol van de man met de bril (was het een broer? de vriend van die lange? of toch de coach?) begon de wedstrijd dan toch echt. Onze sterlibero Dorit zat helaas aan de kant, vanwege een schouderblessure, maar vervulde de o zo belangrijke taak van “wedstrijdformulierinvuller”. Gelukkig was de rest van het team super fit: Barbara met haar vinger, Tessa met haar scheenbeen, Anne met ontstoken ogen (waar ze later zelf ook nog even lekker in prikte) en ikzelf met een doorgeklapte vinger. Een dreamteam dus! Gelukkig konden we rekenen op Colet, Dorine, Muriel, Rosa, Lara, Judith, en Tessa. En dat hebben we laten zien. Eerste set verliep prima, 25-20 gewonnen. Op het moment dat we de tweede set uit handen dreigden te verliezen, begon Loek met het grote wisselspel. Ook probeerde hij een driehoekswissel uit te voeren maar dat werd helaas niet goedgekeurd. Maar ondanks dit hele spektakel wisten we toch nog lekker de set binnen te slepen, ook al was het zeker even billenknijpen op  de bank. En dan set 3, kat in het bakkie. De dames van Limes, ook alweer een jaartje ouder, hadden het eigenlijk al opgegeven, dus dat was een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Daarna de overwinning gevierd met cake, slagroom en een drankje bij de Overkant. Al met al een hele geslaagde wedstrijd. Wij kijken uit naar de halve finale!

Ook dames 1 naar de finale schreeuwen? De halve finale vindt plaats op woensdag 12 maart 21.00 uur in Sporthal ROC bij de RAI. Alle support is welkom!

Rooster zaaldienst

Het rooster voor komend half jaar voor de zaaldienst is bekend. Kijk hieronder wanneer jouw team zaaldienst heeft. Wil je nog een keer checken wat jouw taken zijn als zaaldienst? Dit kun je hier terugvinden.

Datum Team
Donderdag 30 januari 2014 KVA D2
Vrijdag 31 januari 2014 KVA D3
Donderdag 13 februari 2014 KVA H3
Donderdag 27 februari 2014 KVA H2
Donderdag 13 maart 2014 KVA H1
Donderdag 20 maart 2014 KVA H6
Donderdag 10 april 2014 KVA D6
Woensdag 23 april 2014 KVA D5

Training senioren a.s. maandag

Helaas is het de TC nog niet gelukt om de trainingstijden voor de senioren voor het nieuwe jaar al rond te krijgen. Dit betekent dat er a.s. maandag (6 januari) gewoon nog getraind gaat worden volgens het oude schema. Leden die nog niet ingedeeld waren in een team blijven ook gewoon meetrainen met de teams waar zij al bij mee trainden.

We verwachten dat er vanaf maandag 13 januari wel in de nieuwe teamsamenstelling getraind zal kunnen gaan worden. We zullen dan ook volgende week de nieuwe schema’s + trainers publiceren.