Jeugd KVA gaat ook beachen

Maandag 2 juni kon de jeugd van KVA de nieuwe beachvolleybalvelden bij de VU uitproberen. Om 16.30 begon de CMV met een toernooi georganiseerd door sportservice. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en het leek alsof ze geen last hadden van het zware zand. De really’s waren erg spannend en iedereen deed enorm zijn best. Uiteindelijk won het team van Alan, Shadee, Rayish en Giacomo. Deze toppers mogen donderdag 12 juni mee doen aan de Amsterdamse Scholieren Kampioenschappen Beach. Wij wensen jullie hiervoor heel veel succes en hopen dat jullie daar ook zullen stralen.

Om 17:30 stonden de aspiranten van KVA klaar voor de kennismakingstraining ‘Beach’. Deze training werd gegeven door Leandra. Leandra werd geassisteerd door niemand minder dan Richard Schuil! Tijdens de training kregen de aspiranten de echte beachtechnieken aangeleerd. Ballen werden met knokkels over het net geslagen, ballen werden enkelhandig verdedigd en we zagen bijna geen ‘zacht’ contact. Super goed gedaan!!! Jullie kunnen trots op jezelf zijn.

En dan nog wat insight information: Richard Schuil was onder de indruk van het niveau 😉 We hopen dat de eerste beachvolleybalervaringen jullie goed zijn bevallen en jullie de aankomende weken allemaal op de beachvelden van de VU terug te zien!

De training voor de CMV begint om 17.30 en voor de aspiranten om 18.30.

Beachen bij KVA

De competitie is al weer even afgelopen, de zaaltrainingen zitten er op en toch gaan we een mooie KVA-zomer tegemoet. Het is namelijk weer tijd om te beachvolleyballen (het is zelfs al begonnen). Sinds 2 juni kan er zowel op de maandag- als op de vrijdagavond worden gebeachvolleybald. Op maandag wordt er van 17.30 tot 19.30 training gegeven aan de jeugd, en van 19.00 tot 22.00 uur gespeeld door de senioren op 3 velden bij Sportpark Voorland (Voorlandpad 15) bij de Jaap Edenbaan. Op vrijdag kan er op 3 velden gespeeld worden, ook van 19.00 tot 22.00, maar dan op de VU Campus (de Boelelaan 1111).  Kom ook beachen (en vergeet vooral je zonnebril niet).

Dames 1 haalt de beker weer binnen!

Het is intussen al weer een tijdje geleden, maar Dames 1 heeft op 10 mei in Gouda weer laten zien wat het waard is. Na een spannende strijd deed ze wat het moest doen, namelijk winnen! Twee jaar op rij bekerkampioen worden, dat was nog nooit een team gelukt, aldus NeVoBo. Een hele prestatie dus.

De wedstrijd werd zoals altijd afgesloten met taart. Dit keer heel veel taart, waar ook alle supporters van konden meegenieten. Dank jullie wel nog voor al jullie steun, fluitsignalen, trommelgeluiden en gezang. Het heeft ons er doorheen gesleept. Naast de taart had onze Barbara voor het hele team kleine bekers laten maken. De winnaar van de bekerfinale krijgt namelijk een schaal en dat is natuurlijk wel erg merkwaardig voor een bekertoernooi. Deze kleine trofee staat nu te pronken op al onze nachtkastjes. Tenslotte is het hele festijn afgesloten met een feest in café Zuid. Daar hebben we tot in de kleine uurtjes gedanst op de foute plaatjes. Iedereen in tenue, met vlaggen of als scheidsrechter, want “WK Brazilië” was het thema. Al met al een hele geslaagde dag met veel gezelligheid, zoals het hoort bij KVA. We kijken uit naar volgend jaar. Bereid je maar voor, want die beker is weer van ons!

Een mooi eind van het seizoen

Nieuws over de hoogste twee jeugdteams. De dames van KVA XA2 wonnen hun laatste wedstrijd met met 25-18, 25-20, 25-17 en 25-19. Elke set ging best gelijk op, maar telkens zetten de onzen aan het eind door en lieten ze de Albatrosmeiden kansloos. Hiermee werden ze derde in de competitie.

 

Op een veld verderop werd het jongensteam XA1 kampioen door moeizaam 2-2 tegen West te spelen, maar dat het er in de competitie echt om had kunnen spannen lieten Luka, Roos, Chiara, Marithza, Imme en Georgia vandaag zien, als ze steeds zo consistent met zelfvertrouwen gespeeld hadden. Een ‘zinderende’ match door de servicereeksen, harde smashes en het doortasten aan het net tegen die lange tegenstanders in weergaloze ralleys; ook van ver buiten de lijnen werd de bal nog weleens wonderlijk in het spel teruggebracht!

 

Halve finale KVA en Prima Donna Kaas op YouTube

Op zondag 13 april werd in de sporthal Kerkelanden in Hilversum de laatste ronde van het Holland Top Jeugd Toernooi gespeeld. Het gemengde C-juniorenteam van KVA uit de Amsterdamse competitie was in een jongenspoule ingedeeld en heeft verdienstelijk de halve finale gehaald. Prima Donna Kaas, dat bovenaan staat in de hoofdklasse van de regionale competitie, bleek echter te sterk. PDK Huizen heeft vervolgens door rivaal Keistad te verslaan ook de finale van het toernooi gewonnen.

Team KVA: Roos van der Neut, Sam Peetz, Lorenzo Grevink, Hidde Borst, Imme de Bie, Luka Happe, Emile Caillette, Martien Kraakman; coach: Menno Garrett.

 

http://www.youtube.com/watch?v=bKKCk4O2j7o

Aantal belangrijke data

Geen training 2e paasdag: Maandag 21 april is de sporthal dicht en zijn er geen trainingen.

Eind van het jaar: Dit jaar valt de laatste training op 26 mei. Geen gewone training, want er zal een mixtoernooi gespeeld worden. Daarna rest niets anders dan beachvolleybal om onze honger te stillen, daarover volgende nieuwsbrief meer!

Nationale Sportweek: De Nationale Sportweek (http://www.nationalesportweek.nl/) draait er om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Ook bij KVA doen we hier vanzelfsprekend aan mee: op maandag 28 april staat onze trainingsavond open voor iedereen die het leuk lijkt om een keer mee te komen trainen. Voor jullie is het dus ook een uitgelezen kans om je vrienden, familie, collega’s of verre kennissen een keer te laten zien hoe leuk volleybal en KVA is! Mocht je iemand kennen die het leuk zou vinden om die avond mee te komen trainen, stuur dan een mailtje naar de tc (tc@kvavolleybal.nl), dan zorgen wij dat de trainer op de hoogte wordt gesteld.

Feest! Op zaterdag 10 mei a.s. staat KVA dames 1 in de bekerfinale. Om 12:00 zullen ze tegen Vives D4 strijden om de 1e plaats, dus haal toeters en slingers uit de kast en kom juich onze dames naar de overwinning! De dag zal worden afgesloten met een feest voor de hele club, georganiseerd door dames 1. Er is nog niets bekend over locatie en tijdstip van het feest, maar wil je erbij zijn (en natuurlijk wil je dat): Houd facebook in de gaten voor meer informatie!

Harry Janowitz Ouder-Kind Toernooi: 26 mei zal ook het ouder-kind toernooi weer plaatsvinden. Dit toernooi is vanaf dit jaar vernoemd naar één van de oprichters, oud-voorzitter en erelid van KVA, Harry Janowitz. Jeugdleden, we hopen jullie en je ouders te zien op 26 mei!

KVA 1 tegen KVA 2 in de nacompetitie voor het jeugdkampioenschap 2014

De kansen liggen voor de jongens van KVA 1 het gunstigst. De meiden van KVA 2 hadden nog een appeltje te schillen, vanwege de 3-1 nederlaag in de competite (zie video op YouTube), met deze tegenstanders, die ze op de training altijd de baas zijn, zeggen ze, maar ze bleken andermaal niet tegen die bijdehante knapen opgewassen. Het spelverloop was dramatisch voor de meiden: in alle vier sets hadden ze een voorsprong bij de 20, maar … helaas voor hun, steeds trokken de jongens aan het langste eind. Waar zal het aan liggen? De meisjes spelen best goed, maar ze zijn misschien niet gewiekst genoeg. “Er zit te weinig verrassing in hun aanvalsspel,” is het commentaar van een supporter op de tribune, „kijk eens naar die jongens met hun lepe ‚samballetjes’”* De meiden verliezen de controle, er worden services gemist, ballen vallen verkeerd, en dan verliezen ze hun zelfvertrouwen.

“Zo gaat het steeds bij ons,” merkte de elfjarige benjamin Martien Kraakman na afloop glunderend op, „wij winnen op het laatst!”  Door de overwinning van KVA 1 op KVA 2 staat KVA 1 dik aan kop in deze nacompetitie van vier teams. Maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Als de meiden er voluit voor gaan en de wedstrijden tegen Albatros en West allebei met 4-0 winnen, en als de jongens hun plicht doen door West met 4-0 in te pakken, dan … zijn de jongens en de meisjes als 1 en 2 samen kampioen, toch?!

Bekijk de foto’s van de wedstrijd in een beeldmontage van Luka!
*samballetjes zijn naar Sam genoemde rotballetjes met een schijnbeweging net in het hoekje over het net gemikt.

Het smoelenboek: Sigrid uit dames 3

Naam: Sigrid Vorrink

Team: Dames 3

Positie: Midden

Hoe lang speel je al volleybal? Sinds 7 jaar

Wat vindt je leuk aan de sport? Het is een combinatie van conditie, techniek, spelinzicht en samenwerking. Hard werken loont maar je moet het samen doen. Ik vind het altijd interessant hoe belangrijk de sportpsychologie bij volleybal is. Soms weet je dat je beter bent maar sta je met z’n allen te kutten en verlies je 4-0. Andersom kan het ook, blijven vechten is heel belangrijk. Een leuke combi dus.

Hoe lang ben je al lid van KVA? Dit is mijn tweede seizoen.

Waarom heb je voor onze vereniging gekozen? Ik heb heel lang bij Zeeslag gespeeld, daar was ik spelverdeler bij de mannen. Van de TC mocht dat niet meer en toen zocht ik naar een actief damesteam. Uiteindelijk (na nog een keer terug te switchen) bleek bij KVA de leukste optie te zijn.

Wat vind je het leukst aan de vereniging? Het is een groep actieve, slimme, jonge mensen. Als ze je niet kennen zijn ze nog wat schuw, maar daarna zijn ze erg gezellig :). Er worden ook veel dingen georganiseerd, vooral het De Pijptoernooi vind ik altijd erg geslaagd (vooral het lekkere eten 😉 ).

Doe je ook vrijwilligerswerk voor KVA? Binnen mijn team heb ik me opgeworpen als aanvoerder en na de grote-vrijwilligers-bel-actie is de kans groot dat ik iets met fondsenwerving of grote-club-actie-data-invoer ga doen.

Heb je een leuke herinnering aan een wedstrijd? Als je als midden achterin staat en je duikt de hoek in om een harde bal nog net met één hand omhoog te werken, staat snel op en passed de volgende ook perfect en je team maakt het punt keihard af, dat voelt best goed ja 🙂

Weet je een leuke kva anekdote? We zijn met alle dames laatst uit eten geweest. Het gesprek ging over een app waarmee je mensen aan de hand van foto’s moet beoordelen, een soort speed date met alleen foto’s. Ik weet al niet meer hoe het heet maar heb dan ook een siemens mc60. Na uitleg over het concept gingen bijna alle dames los hiermee en werd een groot deel van de Amsterdamse vrijgezellen een droom armer. Ik deed mee op de telefoon van Barbara en er was iemand die er als een leuke, spontane, lieve man uitzag. We klikten op leuk en meteen kwam er een berichtje terug. Dat zal ik hier niet herhalen maar ik kan je wel vertellen dat uiterlijk ook niet alles zegt…