We zoeken…

We zoeken heren:
> Libero promotieklasse
> Middenaanvallers

We zoeken dames:
> Spelverdeler 1e klasse
> Middenaanvallers

Andere posities/niveaus ook welkom! 

Meld je hier aan voor een proeftraining.

Nieuwe indeling

De nieuwe trainingstijden zijn gepubliceerd, en gaan in vanaf het nieuwe jaar. Maandag 1/1 is er geen training, maar vanaf vrijdag 5/1 is dus de nieuwe indeling van kracht!

Plek voor nieuwe leden

Ben je een clubloze speler (of ken je er een)? Kijk dan hier.

Wie weet maak je kans om toe te treden tot de leukste volleybalclub van Amsterdam!

Vanavond zijn de laatste indoortrainingen, maar je kunt ons vanaf maandag de hele zomer vinden op het zand.

Kom zeker langs (en vraag naar de TC) als je interesse hebt om in en/of na de zomer bij ons te komen spelen. (De teamindelingen zijn in de maak; hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op een plek.)

P/D

De teams in onze club hebben dit seizoen gekozen voor uitersten: ofwel promoveren, ofwel degraderen.

De volgende teams maakten de juiste keuze:

Dames 2

Dames 4

Heren 3

Heren 6

Meisjes A1

Jongens A1

Nieuwe indeling

Na weken overleg en puzzelen komt de TC naar buiten met de nieuwe plannen.

We hebben met heel veel leden gesproken (als ook met de trainers en coaches). Voor verdere toelichting kun je ons aanspreken in de hal (of een bericht sturen).

Sommige spelers staan er nog niet bij, maar dat wordt aangepast zodra de formulieren zijn ondertekend en de administratie goed staat.

Interesse in een tweede training? Lees de instructies onder het trainingsschema (dat ingaat op 2 januari), en meld je bij ons aan.

Bereid om in te vallen bij teams die lager spelen? Laat het ons weten i.v.m. de Nevobo-indeling.

Tot slot zijn we nog op zoek naar een coach voor H4 (als ook leuke TC-leden!), dus stuur ons zeker een bericht als je overweegt je aan te bieden. Meerdere teams zouden nog wel wat vrijwilligers kunnen leveren.

Lisa / Marlie / Derk / JW / Odile

Kampioenen!

De TC mag niet klagen. Dames 1Dames 4Dames 6, Jeugd 4 én Jeugd 8 zijn kampioen geworden! Gefeliciteerd dames en jongens, we zijn trots op jullie.

 

Aanvallers gezocht voor D1

Wegens werk, studie en baby is KVA Dames 1 voor komend halfjaar hard op zoek naar aanvallend talent.

Dus…
… ben jij een (liefst midden)aanvallende dame?
… heb je zin om 2x per week te trainen?
… wil je kampioen worden in de tweede klasse?
… ben jij net zo leuk als de andere dames in dit team?

Kom dan eens meetrainen!

> Vrijdag 9 december, 21.30, ROC RAI
> Maandag 12 december, 20.00, Sporthal De Pijp

Aanmelden of meer info? Mail de TC.

Verslag TC-enquete

Lieve KVA-leden,

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar we willen jullie toch graag nog op de hoogte brengen van de uitkomsten uit de TC-enquête. We zijn erg blij dat de enquête door 86 leden is ingevuld en willen graag extra credits geven aan het huidige dames 2 dat een 100% invulscore heeft!

Wij waren erg blij om te zien dat er over de inhoud van de trainingen en over de trainers zelf heel veel positieve reacties zijn gekomen. Wat ons betreft een dikke pluim voor de trainers. Respectievelijk 85% en 95% heeft aangegeven tevreden of zeer tevreden te zijn over de trainingen en trainer. Met toelichtingen als ‘de trainingen zijn motiverend, afwisselend en intensief’ en ‘ik ga met veel plezier naar de trainingen toe’. Helaas is nog niet iedereen tevreden en dit komt voornamelijk door het feit dat er voor Heren 1 nog geen geschikte trainer gevonden is. Wij doen ons uiterste best om een trainer te vinden, maar dit is tot noch toe niet gelukt. Mocht je een trainer kennen, dan houden wij ons zeker aanbevolen!

Een aantal dingen die gewaardeerd worden aan de trainingen:

  • Een goede opbouw.
  • Een duidelijk plan/idee achter de trainingen.
  • Actieve training/hoog tempo.
  • Het omgaan met feedback van de spelers.
  • Persoonlijke aanwijzingen.

Natuurlijk worden er ook tips gegeven om de trainingen nog beter te laten verlopen. Die hebben we doorgegeven aan de trainers, en komen ook vaak neer op de punten die hierboven worden genoemd. Ook over de coach is bijna iedereen tevreden of zeer tevreden. Veel coaches worden omschreven als enthousiast en geven goede tips. Ontevredenheid komt voornamelijk voort uit het niet hebben van een coach of een coach die vaak afwezig is.

Het is ons opgevallen dat het merendeel van de leden liever op maandag traint en liever op het vroege tijdstip, dan het late. We proberen zoveel mogelijk naar de wensen van de leden te luisteren, maar dit blijft een lastig punt. Trainers kunnen niet tegelijk trainen met het team wat ze trainen, waardoor je al een gelimiteerd aantal opties overhoudt. We gaan zeker proberen om de vrijdagavond trainingen naar een andere avond te verplaatsen volgend seizoen, maar de kans dat dat lukt is helaas maar erg klein.

De helft van de leden heeft aangegeven graag twee keer per week te willen trainen. Voor een groot deel van de belangstellenden hebben we dit al kunnen realiseren. Voor enkelen is het lastig om een geschikt team te vinden op de andere trainingsavond. Dit vanwege het voorgaande punt over de trainingsindeling. Het heeft nu zo uitgepakt dat veel niveaugelijke teams op dezelfde tijden trainen, waardoor meetrainen met een ander team lastig wordt. Volgend seizoen gaan we zeker proberen om dat beter op elkaar te laten aansluiten.

Over de teamindeling zijn veel leden tevreden, echter zijn er een paar teams waar niet iedereen tevreden is. Enkele leden hebben aangegeven dat het niveau of de inzet van de spelers binnen hun team verschilt. We hopen dat dit met de nieuwe teamindelingen verholpen is. Heren 1 en Dames 2 zijn nog opzoek naar extra spelers. Vooral middens zijn zeer geliefd. Ken je nog een goede (lange midden); laat dan vooral de volgende alinea aan ze lezen.

De KVA-leden blijken zeer ambitieus te zijn en echte gezelligheidsmensen. Als ambitie bij KVA gaven veel mensen aan ‘gezelligheid’, ‘mezelf ontwikkelen’ en ‘zo hoog mogelijk spelen’. Op de vraag ‘Volgend seizoen zou ik met dit team graag’ reageerden veel mensen met ‘promoveren’ en ‘gezelligheid’, alleen Peter R. gaat liever een maand naar de Bahama’s op kosten van KVA.