Concept teamindeling jeugd

Voor komend seizoen is de conceptteamindeling van de CMV en de jeugd bekend. Let op, er kunnen aan het begin van het seizoen nog veranderingen worden doorgevoerd, dus houd de website goed in de gaten.

SMASH! Battles

Voor de tweede keer worden de Amsterdamse Smash! Battles bij het Olympisch stadion georganiseerd. Dit keer zal Dustin Bontrop, libero uit de eredivisie, aanwezig zijn om uitgedaagd te worden, te coachen en te scouten. Kom jij laten zien dat KVA de beste Smashers heeft? Schrijf je dan met een teamgenoot in!

Verslag TC-enquete

Lieve KVA-leden,

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar we willen jullie toch graag nog op de hoogte brengen van de uitkomsten uit de TC-enquête. We zijn erg blij dat de enquête door 86 leden is ingevuld en willen graag extra credits geven aan het huidige dames 2 dat een 100% invulscore heeft!

Wij waren erg blij om te zien dat er over de inhoud van de trainingen en over de trainers zelf heel veel positieve reacties zijn gekomen. Wat ons betreft een dikke pluim voor de trainers. Respectievelijk 85% en 95% heeft aangegeven tevreden of zeer tevreden te zijn over de trainingen en trainer. Met toelichtingen als ‘de trainingen zijn motiverend, afwisselend en intensief’ en ‘ik ga met veel plezier naar de trainingen toe’. Helaas is nog niet iedereen tevreden en dit komt voornamelijk door het feit dat er voor Heren 1 nog geen geschikte trainer gevonden is. Wij doen ons uiterste best om een trainer te vinden, maar dit is tot noch toe niet gelukt. Mocht je een trainer kennen, dan houden wij ons zeker aanbevolen!

Een aantal dingen die gewaardeerd worden aan de trainingen:

  • Een goede opbouw.
  • Een duidelijk plan/idee achter de trainingen.
  • Actieve training/hoog tempo.
  • Het omgaan met feedback van de spelers.
  • Persoonlijke aanwijzingen.

Natuurlijk worden er ook tips gegeven om de trainingen nog beter te laten verlopen. Die hebben we doorgegeven aan de trainers, en komen ook vaak neer op de punten die hierboven worden genoemd. Ook over de coach is bijna iedereen tevreden of zeer tevreden. Veel coaches worden omschreven als enthousiast en geven goede tips. Ontevredenheid komt voornamelijk voort uit het niet hebben van een coach of een coach die vaak afwezig is.

Het is ons opgevallen dat het merendeel van de leden liever op maandag traint en liever op het vroege tijdstip, dan het late. We proberen zoveel mogelijk naar de wensen van de leden te luisteren, maar dit blijft een lastig punt. Trainers kunnen niet tegelijk trainen met het team wat ze trainen, waardoor je al een gelimiteerd aantal opties overhoudt. We gaan zeker proberen om de vrijdagavond trainingen naar een andere avond te verplaatsen volgend seizoen, maar de kans dat dat lukt is helaas maar erg klein.

De helft van de leden heeft aangegeven graag twee keer per week te willen trainen. Voor een groot deel van de belangstellenden hebben we dit al kunnen realiseren. Voor enkelen is het lastig om een geschikt team te vinden op de andere trainingsavond. Dit vanwege het voorgaande punt over de trainingsindeling. Het heeft nu zo uitgepakt dat veel niveaugelijke teams op dezelfde tijden trainen, waardoor meetrainen met een ander team lastig wordt. Volgend seizoen gaan we zeker proberen om dat beter op elkaar te laten aansluiten.

Over de teamindeling zijn veel leden tevreden, echter zijn er een paar teams waar niet iedereen tevreden is. Enkele leden hebben aangegeven dat het niveau of de inzet van de spelers binnen hun team verschilt. We hopen dat dit met de nieuwe teamindelingen verholpen is. Heren 1 en Dames 2 zijn nog opzoek naar extra spelers. Vooral middens zijn zeer geliefd. Ken je nog een goede (lange midden); laat dan vooral de volgende alinea aan ze lezen.

De KVA-leden blijken zeer ambitieus te zijn en echte gezelligheidsmensen. Als ambitie bij KVA gaven veel mensen aan ‘gezelligheid’, ‘mezelf ontwikkelen’ en ‘zo hoog mogelijk spelen’. Op de vraag ‘Volgend seizoen zou ik met dit team graag’ reageerden veel mensen met ‘promoveren’ en ‘gezelligheid’, alleen Peter R. gaat liever een maand naar de Bahama’s op kosten van KVA.

Week van het sportplezier!

Deze week vieren we met KVA de week van het sportplezier. Celeste Plak, de bekende volleybalster uit het Nederlands damesteam, heeft daarover een filmpje gemaakt (klik hier). En als jij jouw sportiefste foto op social media plaatst met #sportplezier, dan maak je kans op een te gekke prijs. Dan komt het WK & EK entertainmentteam namelijk kijken bij jouw volgende wedstrijd!

Vriendjesmiddag 22 februari

Heb jij een vriendje of vriendinnetje die het ook leuk vind om te volleyballen? Neem hem/haar mee! Maandag 22 februari organiseert KVA namelijk het Vriendjestoernooi! Alle CMV-leden van KVA mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de open training. Door middel van verschillende spelletjes gericht op volleybal en balgevoel zullen de elementen van volleybal aan bod komen. Een goede introductie in de gezellige teamsport volleybal!
Datum: Maandag 22 februari 2016
Tijd: 17:00 – 18:30 uur (aanmelding is op de avond zelf)
En voor de winnaar van de dag is er een lekkere prijs!

16 januari, de jeugdbeker!

Hoe zitten het jeugdbekerkampioenschap in elkaar? Er moeten drie wedstrijden gewonnen worden, met zoveel mogelijk punten, om de finale te mogen spelen. Hier een verslagje van de wedstrijden van KVA.

De eerste wedstrijd winnen we met twee vingers in de neus. Gelukkig maar, want we zijn nog niet helemaal wakker. De tweede wedstrijd begint slecht, maar zodra we 5 minuten op weg zijn, maken we een inhaalslag en met een prachtige “voetvolley” van Kim zijn we wakker en winnen we dik. De derde wedstrijd moeten we tegen een jongensteam van Albatros. De scheidsrechter is een coach van Albatros. We gaan er uiteraard van uit dat scheidsrechters onpartijdig zijn, maar wanneer wij met 7 punten voor staan, komt de bal verkeerd terecht op de pink van Lara en ze breekt haar nagel, die aardig begint te bloeden. Het bloed druppelt op de grond en Lara zegt tegen de scheids dat ze geblesseerd is. De scheids laat haar het veld af gaan en laat, voordat ze het veld heeft kunnen verlaten het Albatros team al serveren. Iedereen is een beetje van slag en Lara moet even behandeld worden. Helaas had de scheids daar geen geduld voor en dat gaf wat onenigheid, vooral met onze coach Henk.Desondanks hebben we ons goed herpakt en hebben we Albatros dik ingemaakt.

Na een pauze volgen 2 finalewedstrijden om uit te maken wie van de drie nummers 1 kampioen zou worden.  1 keer gewonnen, 1 keer verloren… maar we waren niet de enige. Alle andere teams deden hetzelfde. Het ging dus om de punten….

Smashing, US en KVA, spannend….

Maar… KVA6 WINT MET 5 PLUSPUNTEN!!!!

Geschreven door Kim en Leonie van Sluis