UVO Glow in the dark toernooi

Door Mascha en Mirte

Vrijdagavond, in de beginnende schemer fietsen tientallen mensen richting het science park, om te gaan volleyballen in ‘t donker. Aangekomen in de felverlichte kantine en kleedkamer, kleed iedereen zich om en versiert zichzelf. Dan, op naar de verduisterde hal, waar de fluorescerende belijningen van de velden en de netten, de voornaamste lichtbron vormen. Tussen de lijnen door wemelt ’t van teams, de een met witte shirts, een ander team heeft allemaal witte afro kapsels opgezet, anderen zijn bewust in het zwart gekleed met lichtgevende sterren en maantjes erop. Ook lichtgevende verf, nagellak en lippenstift doen het goed bij de diverse teams in het donker.

KVA was vertegenwoordigd met 2 teams. Na een 5-tal wedstrijden, kwam er helaas een abrupt einde aan de pret in het donker: alle TL-verlichting in de hal ging aan. De overgebleven teams verwijderen de fluorescerende lijnen van de velden en netten en het enige wat rest is een overvolle vuilnisbak gedrapeerd met gele tape.

Beneden vult de kantine zich langzaam maar zeker met steeds meer mensen en bier(pitchers). Het mix-team van KVA is zowaar 1e geworden in hun poule en wonnen een overheerlijke slagroomtaart, al vernam ik uit betrouwbare bron dat ze toch liever bitterballen hadden gekregen. Na de uitreiking ging het volume van de muziek weer omhoog en werd er tot in de kleine uurtjes gedanst.